Wat is vrijheid voor jou?

Vrijheid is het aankijken van je eigen shit en niet de rugzak op je rug, de koffer in je hand of het jezelf losmaken van een locatie of werk. 

Vrijheid is je schaduwkanten aan durven kijken én je angsten. Vrijheid is de beslissingen die we niet durven te nemen, maar wel willen nemen, toch nemen. 

Of ze aankijken en jezelf af te vragen waarom je bepaalde beslissingen niet neemt.

Vrijheid is niet stoppen wanneer je weerstand ervaart in jezelf, maar juist dán doorgaan. Of dat nu gaat over je bedrijf, je relatie, je vriendschappen of je opvoeding.

Vrijheid is door de shit heen werken en er niet overheen stappen. 

De shit die we namelijk niet opruimen wordt steeds groter waarbij we uiteindelijk de capaciteiten niet meer hebben om eroverheen te stappen, waardoor de noodzaak om onszelf te verdoven (met o.a. gamen, voeding, drank, Netflix, vakanties) groter wordt. 

Instant afleiding en genot van tijdelijke aard. 

Shit gaat stinken als we het niet doortrekken, waarom zijn we dan zo geneigd om de shit in ons leven niet aan te kijken?

Het opruimen en aankijken van je shit levert je mi namelijk zingeving op en dat is iets, hoe we dat dan ook invullen, waar we allemaal naar verlangen!

Nu ben ik wel benieuwd, wat is vrijheid voor jou?

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.