Galerie POP in Domburg voor lekkere koffie en luchtige pancakes

hotspots Domburg

Oké, wie heeft er ooit geprobeerd om op een wolk te kauwen? Niemand? Nou, dan zijn deze luchtige pannenkoeken de dichtstbijzijnde sensatie: de all day breakfast pancakes bij Galerie POP (bio café en fairtrade shop) in Domburg. Toegeven, ik groeide deels op in deze kustplaats dus ben enigszins bevooroordeeld, maar ik hoor van mijn disgenoten niets dan lof (en lege borden spreken voor zich). Ik houd van dit soort plekken. Kleurrijk, speels en eigenzinnig. 

Voer voor het biologische hart

Op de menukaart staat het bio-hart centraal met gerechten zoals een dikke bruine boterham met plantaardige tonijnsalade (not a vegan, maar deze is super lekker). Mijn persoonlijke favoriet: ‘Chi chi breakfast’. Chia pudding met vers fruit en een plak bananenbrood. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk elk hartig gerecht al eens genuttigd heb. Ik ben immers niet echt een zoetekauw (op het ‘chi chi ontbijt’ na).

De winterklapper, de erwtensoep

Enfin. Deze plek is absoluut favoriet onder de Zeeuwen. Geloof me. In de zomer kun je op het terras mensen en auto’s kijken die voorbij rijden terwijl je geniet van een kop thee (ik drink geen koffie) en in de winter verkopen ze een erwtensoep waar je lepel overeind in blijft staan. Zo dik. De winterklapper. Need i say more?

Shop in café

In de fair trade shop die grenst aan het bio café kun je naar hartelust winkelen en doe mij een plezier? Kijk eens naar de leuke kaarten die ze hebben. Ik neem er vaak eentje mee, omdat ik ouderwetse post leuker vind dan e-mail of whatsapp.

Eén van de leukste hotspots van Domburg

Je leest, deze plek is een aanrader en als je in Domburg bent (of in de buurt) schuif dan zeker eens aan. Misschien zie ik je daar dan wel (aangezien ik er wekelijks ben). Rest mij alleen nog te zeggen: Eet smakelijk!

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.