IJskoffie met een pittige twist: Proef de beste pittige chili-kaneel ijskoffie met honing

Als je, net als ik, een gepassioneerd fan bent van ijskoude koffievariaties, dan is deze ijskoffie met een verrassende twist ongetwijfeld de ultieme traktatie waar je naar verlangt. Geloof me!

Wat gaat erin?

 • 1 kopje sterke gezette koffie, afgekoeld
 • 1/2 theelepel chili vlokken (aanpassen naar smaak)
 • 1/4 theelepel gemalen kaneel
 • 1 eetlepel rauwe honing (of naar smaak)
 • 1/2 kopje melk naar keuze (amandelmelk, haver melk, sojamelk, koemelk)
 • IJsblokjes

En dan?

 1. Begin met het zetten van een kopje sterke koffie. Laat de koffie afkoelen tot kamertemperatuur en plaats het vervolgens in de koelkast om het goed koud te maken.
 2. Eenmaal gekoeld, neem de koude koffie uit de koelkast en voeg de chili vlokken toe. Begin met een kleine hoeveelheid en pas aan naar smaak. Roer goed om de chili smaak gelijkmatig te verdelen.
 3. Voeg het gemalen kaneel en de honing toe aan de gekruide koffie. Roer opnieuw om de smaken te mengen en te combineren.
 4. Vul een glas met ijsblokjes en giet de gekruide koffie over de ijsblokjes.
 5. Giet de melk naar keuze over de koffie om het geheel romiger te maken. Je kunt de hoeveelheid melk aanpassen op basis van hoe romig je de ijskoffie wilt hebben. Ik vind het zelf het lekkerste met ongezoete kokosmelk.
 6. Roer voorzichtig met een lepel om de smaken te mengen en te laten versmelten.
 7. Proef de ijskoffie en voeg indien nodig meer honing of chili vlokken toe naar jouw voorkeur.
 8. Garneer de ijskoffie met een snufje gemalen kaneel bovenop voor extra smaak.
 9. Serveer de pittige chili-kaneel ijskoffie met honing direct en geniet van de unieke combinatie van warme en kruidige smaken, afgekoeld tot een verfrissende traktatie.

Deze pittige (!!) ijskoffie in combinatie met kaneel en honing zal zeker een lekkere twist geven aan je gebruikelijke ijskoffie-ervaring. Laat je me weten hoe jij het vond smaken? Proost.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.