10 tips om je huis om te toveren tot een gelukkige leefomgeving

Persoon die ontspannen geniet van een comfortabele en gezellige hoek in huis, omgeven door zachte verlichting, planten en decoratieve accenten."

Je huis is niet alleen een plek om te wonen (althans, dat vind ik); het is een toevluchtsoord. Een basis, een heiligdom waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen en jezelf kunt zijn. Het transformeren van je huis in een oase van rust en ook heel veel vreugde kan een krachtige manier zijn om je algehele welzijn te verbeteren. In dit blogartikel deel ik enkele eenvoudige, maar effectieve, manieren om een gelukkige leefomgeving te creëren. Laat je vooral ook inspireren door de prachtige interieurfoto’s die ik erbij plaats.

Dit soort details (het lint waar de spiegel mee ophangt) vind ik geweldig.

1. Opruimen en minimaliseren:

Begin met het loslaten van overbodige spullen (dat is voor mij lastig, want ik verzamel nogal eens wat om mezelf heen) en het organiseren van je ruimte. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest en maakt ruimte voor positieve energie om binnen te komen.

2. Creëer een harmonieuze indeling:

Richt je huis in op een manier die de stroom van energie bevordert. Geloof me, die is voelbaar in je huis. Kies voor meubels en decoraties die bijdragen aan een gevoel van balans en harmonie in elke kamer en speel eens met kleuren.

Deze kleuren, gecombineerd met de stof van de manden en de kleden, geweldig toch?

3. Breng de natuur binnen:

Haal de natuur naar binnen door planten en bloemen in je huis te plaatsen (klik hier om daar dieper op in te gaan). Groen is niet alleen rustgevend voor de ogen, maar zuivert ook de lucht en verhoogt de algehele stemming. Maar goed, ik roep dit heel hard, ik krijg zelf een cactus nog verdrietig dus hopelijk heb jij meer groen geluk.

Als ik dan planten in huis “neem” dan moet het ook gelijk groot. Ik houd van groots en opvallend qua planten en geen kleine potjes. Jij?

4. Verlichting en kleur:

Kies voor zachte, natuurlijke verlichting om een warme en uitnodigende sfeer te creëren (dus laat die TL buizen lekker uit). Gebruik kleuren die je kalmeren en gelukkig maken, zoals zachte tinten van blauw, groen en geel.

Ik houd echt van schemerlampen, een groot licht zul je bij ons niet snel aan zien.

5. Creëer gezellige hoekjes:

Maak comfortabele en gezellige plekjes waar je kunt ontspannen, lezen of mediteren. Mijn favoriet! Voeg (veel) zachte kussens, warme dekens en kaarsen toe om een gevoel van comfort en geborgenheid te bevorderen. Wij slapen op dezelfde verdieping als dat we wonen, dus ons bed is mijn toevluchtsoord. Met elf kussens, een fijn (dik) dekbed, creëer ik hier een plek waar ik graag lig.

6. Persoonlijke accenten:

Voeg persoonlijke accenten toe aan je huis, zoals foto’s, kunstwerken en souvenirs die je een lach op je gezicht brengen en herinneringen oproepen aan gelukkige momenten. Ik maak jaarlijks collages van diverse foto’s (vrienden, familie, uitzichten, reizen) en hang die door het hele huis.

Dit is ons huis: ik houd erg van grote doeken, schilderijen, ophangen. Of een hele muur “aankleden”.

7. Ruimte voor creativiteit:

Creëer een ruimte in je huis waar je je creativiteit kunt uiten, of het nu gaat om schilderen, schrijven, knutselen of muziek maken. Een plek waar je jezelf kunt uitdrukken en tot bloei kunt komen. Voor mij is dat onze eettafel, op de plek waar ik toch al vaak ben, de keuken. Daar stroomt het voor mij.

Ik houd van comfort, een bank moet lekker liggen en een stoel moet comfortabel zitten en ik houd van meubels die er ook ‘comfy’ uit zien.

Door bewust aandacht te besteden aan de inrichting en de energie van je huis, kun je het transformeren in een oase waar je elke dag naar uitkijkt om naar terug te keren.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.