7x waarom strandwandelingen je gezondheid verbeteren

Persoon die langs de kustlijn wandelt, genietend van een rustige strandwandeling omringd door de zee en de horizon.

Of je nu de kalme branding volgt bij zonsopgang of de avondzon ziet zakken in de horizon, strandwandelingen bieden niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook talloze gezondheidsvoordelen. Van het verbeteren van je fysieke conditie tot het versterken van je mentale welzijn, hier zijn enkele redenen waarom strandwandelingen een geweldige keuze zijn voor je algehele gezondheid:

1. Frisse lucht en zuurstof:

Strandwandelingen geven je de kans om diep adem te halen in de frisse, zilte zeelucht. Dit verhoogt je zuurstoflevel, verbetert de longfunctie en helpt bij het zuiveren van je lijf.

2. Zonlicht en vitamine D:

Terwijl je wandelt langs het strand, geniet je van de warme stralen van de zon, die je lichaam voorzien van vitamine D. Dit helpt bij het versterken van je botten, ondersteunt je immuunsysteem en kan zelfs je humeur verbeteren.

3. Kalmerende geluiden:

Het geruststellende geluid van de golven heeft een rustgevend effect op je zenuwstelsel. Het kan stress verminderen en je geest tot rust brengen.

4. Zandtraining:

Het lopen op het zand is een uitstekende training voor je lichaam (geloof me). Het vergt meer inspanning dan lopen op een harde ondergrond, omdat je spieren harder moeten werken om stabiliteit te behouden. Dit helpt bij het versterken van je benen, billen en kernspieren. Altijd mooi meegenomen, toch?

5. Verhoogde calorieverbranding:

Vanwege de extra inspanning die nodig is om door het zand te lopen, verbrand je meer calorieën tijdens een strandwandeling dan tijdens een wandeling op een vlakke ondergrond. Het is dus een effectieve manier om je stofwisseling te stimuleren.

6. Mentale ontspanning:

Het uitzicht op de oceaan, de zilte geur, de veranderende kleuren van de lucht en het geluid van de golven helpen bij het kalmeren van je geest. Strandwandelingen bieden een moment van ontsnapping aan de dagelijkse stress en kunnen je helpen om meer in het moment te leven.

7. Verbeterde slaapkwaliteit:

Regelmatige lichaamsbeweging, zoals strandwandelingen, kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. De fysieke vermoeidheid die je ervaart na een wandeling kan je helpen sneller in slaap te vallen en dieper te slapen gedurende de nacht. Ik wandel graag in de avond nog over het strand, dan slaap ik als een baby.

Wat ik dus wil zeggen, strandwandelingen zijn veel meer dan alleen een vorm van lichaamsbeweging. Ze zijn een bron van genezing voor lichaam en geest en bieden een eenvoudige manier om te genieten van de prachtige natuur om ons heen terwijl we werken aan een gezondere levensstijl. Dus trek je schoenen lekker uit, voel het zand tussen je tenen en laat jezelf onderdompelen in de vele voordelen van een wandeling langs de (in mijn geval Zeeuwse) kustlijn.

O, extra tip: lees via deze link waarom zwemmen in de zee ook zo gezond is, kun je gelijk een duik nemen als je er toch wandelt.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.