Het generieke denken van mensen op   Social Media

niet kunnen genieten

Weet je wat mij momenteel bezig houdt?
Het generieke denken van mensen op Social Media. 

Je ziet een foto of leest een kop van een artikel, er wordt direct iets gesuggereerd (vanuit je eigen wereldvorm) en mensen buitelen over elkaar heen in woede, drang tot overtuigen en verontwaardiging. 

Waarom baseer je je wereldbeeld op Social Media (of überhaupt de media) en wat daar wordt gedeeld zonder te onderzoeken of hetgeen je gelezen hebt wel klopt? 

Dat is mijn angst.

Begrijp me niet verkeerd, ik houd van Social Media. Maar het is niet heilig. Het is vermaak, inspiratie en verbinding. Een kijkje in de wereld van de ander. 

Verhalen lezen die je anders niet zou horen. 

niet kunnen genieten


Het is echter geen beeld van de wereld zoals deze is. 

Blijf kritisch, blijf onderzoeken, blijf luisteren en laat jezelf niet meeslepen in de polarisatie die gaande is in deze maatschappij (over welk onderwerp dan ook). 

Lees verder dan de kop van een artikel (dat heel vaak afwijkt van wat erin staat), voordat je met die kop het verhaal al afmaakt in je hoofd. 

Lees eens verder dan je neus lang is na het scannen van een artikel en vraag eens aan iemand die niet als jou denkt: “Hè, kun je mij eens vertellen hoe jij het ziet?”

Je zult verstelt staan wat voor wereld er dan voor je opengaat.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.