Mindfulness in de Natuur: Hoe de natuur je bewustzijn kan verdiepen

De natuur is voor mij een heilig toevluchtsoord (klinkt zwaar, maar zo zie ik het écht), een plaats waar mijn zorgen even vervagen en waar ik een diepere verbinding kan voelen met mezelf en de wereld om mij heen. De rustgevende symfonie van ruisende bladeren en zingende vogels nodigt ons namelijk uit om te vertragen, te ademen en volledig aanwezig te zijn in het moment. Dit is mindfulness in de natuur – een intuïtieve en liefdevolle manier om onze bewustzijn te verdiepen en de helende kracht van de natuur te omarmen.

De Dans van Bewustzijn en Natuur

Wanneer we écht met aandacht in de natuur zijn, versmelten onze zintuigen met de wereld om ons heen. Dan voel je de zachte streling van de wind op je huid, hoor je het zachte geritsel van bladeren onder je voeten en ruik je de aardse geur van de aarde. Dit is het begin van een mooie dans tussen jouw bewustzijn en de natuur.

Ik geef je graag wat praktische tips voor meer Mindfulness in de natuur

  • Kies je “heiligdom“: Zoek een rustige plek in de natuur waar je je kunt terugtrekken. Het kan een nabijgelegen park, een bos of zelfs je eigen achtertuin zijn. Laat je intuïtie hierbij je gids zijn.
  • Vertraag je tempo: Begin langzaam te lopen of te zitten. Voel elke stap en elke beweging bewust. Het doel is niet om ergens te komen, maar om te zijn waar je bent.
  • Adem diep: Sluit je ogen en adem diep in door je neus, en adem langzaam uit door je mond. Voel de energie van de natuur je lichaam binnenstromen terwijl je inademt, en laat spanning los terwijl je uitademt.
  • Observeren zonder oordeel: Open je ogen en kijk eens om je heen. Kijk naar de kleuren, vormen en bewegingen. Laat alle oordelen en analytische gedachten los en sta jezelf toe om gewoon te zijn met wat er is.
  • Laat je zintuigen je leiden: Gebruik al je zintuigen om de natuur te ervaren. Luister naar de geluiden om je heen, voel de textuur van de grond of de boomschors onder je handen, ruik de geuren van bloemen en bomen.
  • Een moment van stilte: Zoek een plek om te zitten en laat jezelf volledig opgaan in het moment. Sluit je ogen en adem rustig. Laat je gedachten komen en gaan, zoals wolken aan de hemel. Stilte.

De Verbinding Verdiepen

Mindfulness in de natuur biedt ons de kans om te ontsnappen aan de constante stroom van gedachten en om diep in ons hart te duiken. Terwijl je in de natuur bent, voel je dat je een integraal onderdeel bent van deze prachtige wereld. De stille getuigenis van de natuur leert ons hoe wij stil kunnen zijn. Hoe we simpelweg kunnen zijn.

En in deze wereld van haast en afleiding is het essentieel om tijd vrij te maken voor jezelf, in de natuur. We kunnen namelijk leren van de eenvoud en de ritmes van het natuurlijke leven. Laat je intuïtie en liefde voor de natuur je begeleiden terwijl je je bewustzijn verdiept en jezelf onderdompelt in de omhelzing van de aarde.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.