Ontdek de voordelen van bewust Leven

De kracht van bewust leven is voelbaar (vind ik dan hè) en veelomvattend. Daarbij heeft het grote invloed op verschillende aspecten van ons leven, iets wat ik -als ik kijk naar mijn leven- als een groot pluspunt ervaar.

Hier zijn enkele voordelen -voor mij- van het leiden van een bewust leven:

  1. Je leeft in het moment: Bewust leven stelt ons in staat om volledig aanwezig te zijn in het huidige moment. Dit helpt om angst over de toekomst en spijt over het verleden te verminderen. Het vergroot ons vermogen om te genieten van de kleine ‘geneugten’ van het leven en versterkt onze waardering voor het nu.
  2. Vermindert stress en angst: Bewust leven gaat gepaard met mindfulness, wat kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Door bewust met onze gedachten en emoties om te gaan, kunnen we beter reageren op stressvolle situaties en een gevoel van kalmte en veerkracht ontwikkelen.
  3. Verbinding met jezelf en anderen: Bewust leven stimuleert je zelfbewustzijn en introspectie. Dit helpt ons om een diepere verbinding met onszelf te ontwikkelen en een beter begrip van onze behoeften, verlangens en motivaties te krijgen. Deze zelfkennis vergroot ook onze empathie en verbinding met anderen.
  4. Versterkt relaties: Het bewust aangaan van interacties met anderen leidt tot meer betekenisvolle relaties. Door met volledige aandacht te luisteren, begrip te tonen en oprechte interesse te tonen, kunnen we diepere verbindingen en communicatie opbouwen.
  5. Zelfacceptatie en zelfliefde: Bewust leven omvat zelfcompassie en zelfacceptatie. We leren onszelf te accepteren met al onze gebreken en fouten, en ontwikkelen een liefdevolle houding jegens onszelf. Dit bevordert een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.
  6. Persoonlijke groei en ontwikkeling: Bewust leven gaat hand in hand met het ‘streven’ naar persoonlijke groei. Het stelt ons in staat om onze sterke punten te benutten. Dit leidt tot voortdurende zelfontwikkeling en stappen zetten naar het leven dat jij wilt leiden vanuit jouw waarden.
  7. Diepere betekenis en voldoening: Bewust leven helpt ons om diepere betekenis en voldoening in ons leven te voelen. Door ons bewust te zijn van onze waarden en doelen, kunnen we keuzes maken die in lijn zijn met wat voor ons het belangrijkst is.
  8. Bewuste keuzes: Bewust leven laat ons bewuste keuzes maken op alle gebieden van ons leven, van gezondheid en relaties tot werk en vrije tijd. We nemen beslissingen die ons welzijn en onze groei bevorderen en dat is alles waar toch?

Kortom, de kracht van bewust leven ligt voor mij in het vermogen om een vervuld, betekenisvol en evenwichtig leven te leiden. Het helpt me om te gedijen in een wereld die vaak hectisch en veeleisend kan zijn, en stelt mij in staat om diepere connecties te maken met de mensen om mij heen en te genieten van de rijkdom van het moment. Elk moment!

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.