Vijf praktische tips om bewuster te leven

Bewust leven is voor mij meer filosofie en levensstijl waarbij je je volledig bewust bent van je gedachten, gevoelens, acties en omgeving. Het gaat om het cultiveren van een diepere verbinding met jezelf, anderen en de wereld om je heen. Bewust leven draait om het nemen van verantwoordelijkheid voor je keuzes en het actief sturen van je leven in lijn met je waarden en doelen.

Ik geef je in dit blogartikel 5 van mijn eigen tips om bewuster te leven:

  1. Dagelijkse mindfulness routine: Neem élke dag de tijd voor mindfulness. Dit kan zo kort zijn als vijf minuten stilte of meditatie bij het ontwaken, of zelfs simpelweg bewust je ademhaling observeren terwijl je een kopje thee drinkt. Het cultiveren van momenten van bewuste aanwezigheid helpt je om meer verbonden te blijven met het heden.
  2. Digitale Detox: Plan regelmatig een digitale detox in. Leg je telefoon weg en neem even afstand van de diverse schermen in ons leven. Gebruik deze tijd om te lezen, te wandelen, creatief bezig te zijn of gewoon te ontspannen zonder afleidingen. Dit helpt om je geest te verfrissen en te focussen op het echte leven, want het leven voor en in zo’n schermpje? Dat is niet het echte leven (is mijn bescheiden mening).
  3. Duurzame gewoonten: Neem duurzaamheid op in je dagelijkse routines. Dit kan variëren van herbruikbare waterflessen en boodschappentassen gebruiken tot bewust omgaan met water en energie. Kleine veranderingen in je levensstijl dragen bij aan een bewustere relatie met de wereld om je heen.
  4. Dankbaarheid: Creëer een dankbaarheidsoefening. Elke dag of week noteer je een paar dingen waarvoor je dankbaar bent. Dit helpt je om je te richten op de positieve aspecten van je leven en vergroot je waardering voor de kleine dingen.
  5. Zelfzorg: Plan regelmatig momenten voor zelfzorg in. Dit kunnen dingen zijn zoals een warm bad nemen, een boek lezen, naar het strand gaan, mediteren, yoga of een wandeling maken. Zelfzorg helpt je om in contact te komen met jezelf en je welzijn te bevorderen.

Deze tips helpen mij om meer in het moment te zijn, je welzijn te verbeteren en een diepere waardering voor het leven te ontwikkelen.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.