Wat is ‘bewust leven’?

Bewust leven voor mij is meer een filosofie en een levensstijl waarbij je jezelf volledig bewust bent van je gedachten, gevoelens, acties én omgeving. Het gaat om het cultiveren van een diepere verbinding met jezelf, anderen en de wereld om je heen. Bewust leven draait om het nemen van verantwoordelijkheid voor je keuzes en het actief sturen van je leven in lijn met je waarden en doelen.

Bewust leven omvat voor mij verschillende aspecten die ik graag met je deel vanuit hoe ik het zie:

  • Mindfulness: Dit houdt in dat je met aandacht en met volledige aanwezigheid in het huidige moment leeft. Het betekent je bewust zijn van je gedachten, gevoelens en zintuiglijke ervaringen zonder te oordelen.
  • Zelfbewustzijn: Bewust leven omvat zelfreflectie en inzicht in je eigen innerlijke wereld. Het gaat om het begrijpen van je emoties, motivaties en overtuigingen, en hoe deze van invloed zijn op je gedrag.
  • Authenticiteit: Bewust leven stimuleert het tonen van oprechtheid en eerlijkheid in al je relaties en interacties. Het gaat erom trouw te blijven aan jezelf en je eigen waarden, in plaats van je aan te passen aan de verwachtingen van anderen.
  • Verbinding: Het gaat om het creëren van diepere connecties met anderen en met de natuur. Het houdt in dat je empathie toont, luistert en respect hebt voor anderen, en dat je jezelf ook verbindt met de omringende wereld.
  • Duurzaamheid: Bewust leven omvat ook het maken van milieuvriendelijke keuzes en duurzame gewoonten. Het gaat erom rekening te houden met de impact van je acties op de planeet en toekomstige generaties.
  • Dankbaarheid: Een belangrijk onderdeel van bewust leven is het cultiveren van dankbaarheid voor de kleine dingen in het leven. Het waarderen van wat je hebt en het uiten van dankbaarheid bevordert positieve emoties.
  • Persoonlijke Groei: Bewust leven moedigt voortdurende zelfontwikkeling en groei aan. Het betekent het uitdagen van jezelf, het stellen van doelen en het streven naar verbetering op verschillende gebieden van je leven.

In essentie draait bewust leven voor mij om het vermogen om met aandacht en intentie te leven, om te genieten van het moment en om betekenisvolle en vervullende ervaringen na te streven. Het helpt je om meer in harmonie te zijn met jezelf, anderen en de wereld om je heen, en om een leven te leiden dat in lijn is met je diepste waarden.

Wat is voor jou bewust leven?

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.