3x films die je gezien moet hebben

Goed, ik zeg niet zo snel “moeten” omdat het impliceert dat ik geen andere keuze heb, echter zijn de films die ik je in dit blogartikel ga tippen wel écht films die je kijk op het leven gaan veranderen. Of bevragen. Althans, dat vind ik.

Ik kijk heel weinig films, sowieso televisie, maar deze films.. Ga dat zien!

The Shack

Deze film wil ik als eerste noemen, omdat hij voor mij nummer 1 is. Tranen met tuiten gehuild. Het verhaal gaat over een gezin dat een groot verlies lijdt. Hoe ga je om met de onzekerheid en de pijn na dit verlies? Het gaat over geloven in iets dat groters dan jezelf, óndanks dit verlies.

Het gaat over God en hoe de wereld zou kunnen “werken”. Hoe God naar menselijke verlies kijkt. De rol van God wordt overigens fantastisch vertolkt door actrice Octavia Spencer. Briljant! Wat uitgelegd wordt in deze film was altijd de manier waarop ik naar het leven keek (kijk) en dat heeft deze film voor mij versterkt.

De film is heftig (trigger waarschuwing), voor mij voelde het soms alsof mijn (moeder)hart eruit werd getrokken, maar wel echt waard om hem te kijken.

What dreams may come (after life there is more)

Acteur Cuba Gooding jr speelt een voortreffelijke rol in deze film, en ook Robin Williams. Ik heb weinig met de laatst genoemde acteur, maar in deze film speelt hij een geloofwaardige rol. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijver Richard Matheson uit 1978. Het verhaal gaat over twee soulmates en hun onvoorwaardelijke en ware liefde. Wanneer ze door een heftig ongeluk gescheiden worden, krijgen ze te maken met een onbeschrijfelijk, ziekmakend verdriet.

Het laat je zien dat deze aardse liefde ook in het hiernamaals voelbaar is en waard om voor te vechten. Hoe ver ga jij voor je ware liefde? Een tranentrekker, bizar rauw en mooi.

Samsara

Naast dat ik er geen woorden voor heb, wordt er in deze film ook geen woord gerept. Het laat de diversiteit van het leven zien, zonder oordeel. ‘Samsara’ is Sanskriet voor het ‘eeuwig draaiende rad van het leven en dat is precies wat deze film laat zien. Het rad van het leven, dwars door religies, cultuur en kleur heen. Een reeks beelden (met werkelijk inspirerende en meeslepende muziek) die samen het verhaal van de wereld vertellen. Bloedstollend mooi.

Welke films staan er op jouw lijstje?

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.