3 x rituelen om midwinter te vieren (winterwende)!

Op 21 december is het de kortste dag van het jaar, ook wel midwinter genoemd (of Yule).

In de winter is het tijd om te herstellen, zowel wijzelf als de natuur.

De natuur trekt de energie terug en veel dieren gaan in winterslaap.

Ook wij passen onszelf aan, aan het vertraagde tempo van de natuur. Het herstellen van onze levensenergie staat op het levensprogram. Winter is namelijk het seizoen dat ons helpt om naar binnen te keren.

Letterijk naar binnen, met kaarsen aan en samen zijn, maar ook figuurlijk.

Wat ligt er in jou verborgen? Hoe voel jij je? Wat mag er in het licht komen te staan? Winterwende is namelijk het feest van het licht.

Na deze nacht worden de dagen weer langer.

Ik vier al jaren, zowel de winter- als de zonnewende.

Hoe ik de midwinter vier?

Hierbij mijn 3 manieren:

1. Na deze nacht worden de dagen weer langer, daarom richten we ons tijdens dit jaarfeest op het licht. Ik maak graag een vuur van een blok hout (een Yule blok) dat ik buiten aansteek.

2. Ik ontsteek kaarsen die ik of zelf heb gemaakt met kaneel erin, óf heb gekocht, die ik door het gehele huis plaats. Waarom kaneel? Kaneel biedt bescherming en trekt welvaart aan.

3. Ik schrijf mijn intenties voor het komende jaar op (met pen en papier, want Yule is de tijd van handwerk) en neem de tijd voor een meditatie na het opschrijven hiervan.

Vier het zoals jij het voelt, dit zijn slechts de manieren zoals ik het graag vier. Er even heel bewust bij stilstaan, het aantrekken van het licht, en naar binnen keren tijdens een stilte moment is ook al zo krachtig.

Happy midwinter ?

Let there be light.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.