Wat ik leerde van mijn sabbatical

Begin van dit jaar nam ik een sabbatical. Die kwam overigens niet helemaal uit de verf zoals ik het had verwacht, maar daar verbaas ik mezelf niet meer over. Overgave is (inmiddels) een tweede natuur. We hebben nu eenmaal geen invloed op wat ons overkomt, alleen op hoe we daarmee om gaan. Daarin is overigens geen goed of fout, alleen jouw manier. 

Enfin, ik kan nu wel zeggen dat mijn sabbatical voorbij is. De afgelopen weken kwamen er gave nieuwe freelance opdrachten op mijn pad en die heb ik met open armen ontvangen.

Die spelende vrouw in mij vroeg zich natuurlijk wel af wat voor waardevols ik meeneem uit deze periode van ‘nog meer naar binnen keren’ en dat is dat ik óók voor mijn bedrijf in die overgave mag. Natuurlijk creëer ik mijn eigen kansen en grijp ik ze bij de lurven wanneer ik dat zo voel. Echter wel op mijn eigen manier. Als iets me geleerd heeft na 10+ jaar als freelancer is dat een warm netwerk het meest belangrijke is om te creëren en te onderhouden. Ook van je bestaande klanten!  

Mijn aanbod verkopen via Instagram voelde voor mij (en ja, dat zeg ik als online specialist) altijd een beetje als leuren. Niet natuurlijk. Ik moet die modder in. De bakstenen oppakken en bouwen met het cement dat ik zelf roer. Offline. Op Instagram wil ik spelen. Schrijven. Fotograferen. Creatief zijn. Niet bezig zijn met mijn bedrijf, strategie of verkoop. Dat doe ik voor mijn werk al genoeg. 

Natuurlijk heb ik nog veel meer waardevols geleerd en wie weet deel ik dat nog weleens, maar voor nu is dit businesswise voor mij de belangrijkste les. I am back zou ik willen zeggen, maar ik ben natuurlijk nog weggeweest. Back in business dan (wel zonder ruimte voor opdrachten in 2023).

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.