5 tips om met een blij lichaam en opgewekte spirit de kerstdagen te vieren!

De kerstdagen staan weer voor de deur. Voor de sommigen tijd om naar toe te leven en direct in de festiviteiten te springen en voor anderen een tijd van bezinning en rust. Eerlijk? Ik houd enorm van de kerstdagen, maar krijg ook vaak het gevoel “geleefd” te worden (sociaal) en mijn lichaam vindt al dat “andere” (toch zwaardere) eten minder leuk.

Daarom heb ik voor deze kerst 5 tips bedacht, waar ik mezelf aan ga houden om met een blijer lichaam en rustigere spirit mijn kerstdagen te vieren.

Ik deel ze graag met je:

 1. Meditate baby
  Ik mediteer vaak dagelijks en het liefste ergens op het midden van de dag, zodat ik minder prikkels ervaar. Tijdens deze kerstdagen creëer ik elke dag mijn meditatie moment. Zo ga ik de overprikkeling (die ik enorm ervaar) tegen. Zeker voordat ik aanschuif aan het kerstdiner met veel mensen, pak ik mijn moment.
 2. Gember is my best friend
  Sowieso al, maar tijdens deze kerstdagen helemaal. Ik ga voor elke hoofdmaaltijd een glas lauw water met een aantal schijfjes (of geperste) gember drinken. Gember ondersteunt de spijsvertering en ontspant mijn darmen, wat je tijdens de kerstdagen goed kunt gebruiken omdat je toch “anders dan anders” eet. Gemberthee drinken gedurende de dag is ook een aanrader (ja ook tijdens het kerstdiner!).
 3. Take a hike
  Wandelen is goed voor je lichaam en je geest (meditatief wandelen is helemaal ‘the bomb‘) dus ik ga aan de wandel. Ik ga proberen om beide kerstdagen tussen de 8000 en 10.000 stappen te zetten. Na het ontbijt, voor het diner, duik ik het strand op of het bos in.
 4. Lemon to the rescue
  Ik ga mijn kerstdagen starten met een groot glas lauw water met een halve citroen uitgeperst. Citroen op je nuchtere maag zou namelijk een ontgiftende functie hebben en je spijsvertering stimuleren. Om maar te zwijgen over de vitamine C die sowieso al gezond is.
 5. Breath
  Ademhalingsoefeningen zijn enorm gezond voor je lichaam en je geest. Ik probeer dagdagelijks altijd een paar momenten stil te staan bij mijn ademhaling, maar tijdens de kerstdagen ga ik dat nog bewuster doen. Ik heb een favoriete oefening die ik graag met je deel (maar onderzoek vooral welke voor jou werkt). Klik hier voor de ademhalingsoefening.

Dit zijn mijn 5 manieren, manieren die al voor mij werken, die ik als tool ga gebruiken, zodat ik deze kerstdagen met een blijer lichaam te maken heb (anders buikpijn, opgeblazen gevoel en suiker dips) en een meer opgewekte spirit (anders overprikkeld). Kerst is een moment van bezinning namelijk.

Nu ben ik wel nieuwsgierig? Hoe beleef jij de kerstdagen?

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.