3 x waarom Castorolie wonderolie is (voor je huid en je haar)

Castorolie, ik zweer erbij. Toegeven, ik lijk twee keer op een dag op een (in)geoliede paling, maar als ik zie wat het doet voor mijn huid… Don’t care! Goed, laten we bij het begin beginnen. Wat is Castorolie en waarom wordt het wonderolie genoemd?

Quote: “Castorolie is ook wel bekend onder de naam wonderolie en dat komt doordat het vele buitengewone toepassingen heeft. Deze Castorolie is 100% plantaardig en biologisch en wordt met veel aandacht gemaakt van zaden van de groene vruchten uit de wonderboom: de Ricinus Communis. De boom is gecultiveerd in India, Oost-Afrika en het zuidoostelijke gebied van de Middellandse Zee.” (Bron en tevens het enige bedrijf waar ik mijn castorolie koop: Natural Heroes).

Castorolie bevat o.a. ricinolzuur en bevat oleaten en linoleaten (omega-6 en omega-9 vetzuren die hydrateren werken). Ricinolzuur heeft een zuiverende werking. Het ondersteunt het zelfherstellend vermogen van onze huid (bron).

Mijn tip is dan ook, koop Hexaan vrije, koudgeperste Castorolie.


Een aantal maanden geleden begon ik het twee keer per dag te gebruiken. In de ochtend na het reinigen van mijn gezicht, voordat ik mijn make-up aanbreng, en ‘s avonds na het reinigen van mijn gezicht (dit is mijn routine voor mijn huid voordat ik Castorolie toevoegde). Na een paar maanden al ging ik (en mijn omgeving) al verschil zien en die voordelen deel ik graag met jou:

  1. Mijn huid werd overall egaler. “Je ziet er ontspannen uit” zei vriendin Michelle laatst. Ik zie het zelf ook. Minder lijntjes, ik houd minder vocht vast in mijn gezicht en ervaar inderdaad een meer egale look. Ook de fijne lijntjes lijken minder te worden.
  2. Ik heb minder last van oneffenheden, rode vlekken en puistjes. Zeker rond mijn menstruatie kon ik daar altijd veel last van hebben, maar dat is nu eigenlijk bijna niet meer.
  3. Mijn fibromen (“wild vlees” in de volksmond) is de helft minder. Een voordeel dat ik per toeval ontdekte, waardoor ik nu twee keer per dag ook die plekjes insmeer.

Castorolie heeft voor mij zoveel voordelen, met maar één klein nadeel. Het is een dikke, honing-achtige- olie en dus niet fijn smeerbaar. Maar als dat alles is? Qua huidverzorging heb ik Castorolie toegevoegd aan mijn dagelijks regime, gebaseerd op mijn eigen ervaringen met de olie.

Doe er zeker je voordeel mee, ik ben benieuwd wat het voor jou gaat doen? Laat je het weten?

Ik koop deze Castorolie van Natural Heroes, maar kijk vooral welk merk bij jou past (koop wel hexaan-vrije en koudgeperste olie).

NOOT: Wij delen graag onze ervaringen met je. Niet als dé waarheid, maar zoals wij het zien en ervaren. Lees, laat het je inspireren en probeer of het voor jou werkt (of niet werkt). Zo doen wij dat ook. Dit is overigens onze manier van zeggen dat gebruik en aankopen altijd op eigen risico zijn!

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.