5 simpele manieren om dagelijks bewuster te leven

In onze overvolle levensstijl – want laten we eerlijk zijn: we moeten alles én willen alles – vol afleidingen en verplichtingen kan het soms erg lastig zijn om bewust te leven en in het moment te zijn. Toch is bewustzijn de sleutel tot een fijner leven (daar zijn we van overtuigd) waarin we echt genieten van de kleine dingen en verbonden blijven met onszelf en onze omgeving.

Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige manieren om bewuster te leven in ons dagelijks leven. 

Hier zijn onze vijf suggesties om mee te beginnen:

  • Adem: Neem gedurende de dag regelmatig de tijd om echt bewust te ademen. Sluit je ogen eens voor een paar momenten en richt je aandacht op je ademhaling. Voel hoe de lucht in en uit je lichaam stroomt, naar je onderbuik toe. Dit eenvoudige ritueel kan je helpen om in het moment te komen, stress te verminderen en je bewustzijn te vergroten.
  • Dankbaarheid: Neem elke dag de tijd om dankbaarheid te uiten voor de goede dingen in je leven. Dit kan variëren van kleine alledaagse momenten tot grote prestaties. Door je te concentreren op wat goed is in je leven, zul je meer vreugde en tevredenheid ervaren.

    O, en een dankbaarheidsdagboek bijhouden? Dat werkt voor ons niet, want dat ligt na een week ergens waar we het niet kunnen vinden, dus wij doen het in ons hoofd.
  • Geen telefoon: Creëer bewust momenten zonder schermen in je dagelijkse routine. Zet je telefoon, tablet of computer uit en neem de tijd om te kijken naar de wereld om je heen. Zoals ze is op dat moment. Ga naar buiten voor een wandeling, lees een boek, speel met je huisdier of heb een gesprek met een vriend of familielid. Door afstand te nemen van digitale afleidingen kun je meer in contact komen met jezelf en je omgeving.
  • Eet natuurlijk- en bewust: Besteed aandacht aan wat je eet en hoe het je lichaam beïnvloedt. Neem de tijd om langzaam te eten en te genieten van elke hap. Probeer bewust te zijn van de smaken, texturen en geuren van je voedsel. Door bewust te eten, kun je beter luisteren naar de signalen van je lichaam en gezondere keuzes maken. Oh, ja, ook eten is natuurlijk beter zonder de televisie aan of de telefoon tegen je glas gezet met een leuke serie op (we begrijpen dat het moeilijk is).
  • Rust: Integreer meer rust in je dag. Dit kan variëren van korte meditatiesessies, even naar buiten kijken zittend in een fijne stoel tot momenten van rust tijdens dagelijkse activiteiten zoals douchen, wandelen of afwassen (als jij dat leuk vindt). Door regelmatig even stil te zijn, kun je je geest trainen om meer in het moment te zijn en meer innerlijke rust en kalmte te ervaren.

Door deze eenvoudige praktijken toe te passen, kun je dagelijks bewuster leven en meer voldoening halen uit het leven. Stapje voor stapje, maar in deze tijd – vinden wij – wel echt noodzakelijk, want we rennen, vliegen, springen nogal eens.

Wat doe jij om dagelijks meer in het hier en nu te zijn? Laat je overigens door lijstjes zoals deze niet tegenhouden, als je het niet overziet. Kies er één en je bent al op weg, hè?

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.