Onze Mindshifters plugin guides; Herkenbare en leerzame podcasts!

Wij zijn enorm fan van online leren en ontwikkelen. Bijna verslaafd aan persoonlijke ontwikkeling you might say. Zo studeert Rachelle online aan de universiteit van Toronto, en doe ik (Wendy) een online studie leiderschapscoaching. Beiden hebben we veel opleidingen, cursussen en programma’s (deels) online gedaan en dat zullen we ook blijven doen.

Kijk, als je een studie wilt doen, dan ga je dus echt ‘aan de bak’. Toch? Studietijd inplannen, leren, de boeken induiken, toetsen en examens inplannen en maken.

Studie versus persoonlijke ontwikkeling

Gaat het om persoonlijke ontwikkeling, dan vinden veel mensen het lastig om een online programma of cursus af te maken. Er mist toch een bepaalde ‘druk’ door een examendatum, het is niet echt een prioriteit of het is lastig om jezelf te motiveren ermee bezig te zijn. En dan heb je ook nog die waan van de dag. Herkenbaar?

Zo heb ik zelf, net als Rachelle, nog een aantal online programma’s op de plank liggen die ik niet afgemaakt heb. Voor ons nu geen probleem, omdat we eruit hebben gehaald wat we wilden (zo lees ik ook niet alle boeken uit) of omdat het simpelweg is zoals het is. Vroeger moest ik dat overigens wel van mezelf, anders had ik (lees; mijn innerlijke criticus) een ‘onaffe taak’ op mijn to-do-lijst. Is dat überhaupt een woord: ‘onaf’?

Tools voor bewuster leven

Eén van onze sterkste drijfveren voor ons platform mindshifters.nl is onder andere het doorgeven van kennis en ervaring, of tools als je het zo wilt noemen, op het gebied van bewust (leren) leven. Tools die ons zelf hebben geholpen en die nog steeds doen in ons leven. Maar ook tools waar onze klanten steeds maar weer mee geholpen zijn.

Maar hoe dan in een druk leven?

Tijdens een van onze live meetings, dit keer in Nijmegen, brainstormden we over manieren waarop we het leuk én gemakkelijk kunnen maken maar wel die tools kunnen delen.

Naar podcasts luisteren vertelden jullie ons in een story op Instagram. “Het is lekker om naar te luisteren, je kunt het overal doen, het voelt laagdrempelig en toch steek je er veel van op.” Sommigen van jullie gaven zelfs aan dat jullie er aan verslingerd zijn, máár ook dat het vaak niet praktisch genoeg is om er echt iets mee te kunnen doen.

Video’s waar je niet de hele tijd naar hoeft te kijken, die je dus ook kunt luisteren (wij noemen ze nu videocasts), bleek nog een favoriet van jullie te zijn.

En tot slot gaven jullie aan behoefte te hebben aan praktische tips. Technieken, oefeningen en handvatten waar je meteen wat mee kunt. Waar je écht wat aan hebt. Waardevol dus.

Plugin guides

Dus, we hebben naar jullie geluisterd. Onze online cursussen heten  daarom geen cursussen  die je moet doen en waar je jezelf toe moet zetten (ook al is het leuk om mee bezig te zijn) maar ‘guides’. Plug ons in je oren en luister naar onze guides die je leven zullen verrijken en veranderen, ten goede!

Op 1 september 2023 11.11 uur lanceerden wij onze eerste guides. De guides kosten tijdelijk €11,11 per stuk. Voor die prijs leer je nee zeggen, voor jezelf opkomen en je grenzen bewaken en/of innerlijke rust te verkrijgen, zelfs als het regelmatig een kermis is in je hoofd.

Meld je nu aan, het is net zo fijn en makkelijk als het luisteren naar een podcast of luisterboek!

PS. Klik je op de button, dan ga je naar de site van Wendy. Daar zijn de guides voorlopig ondergebracht totdat het guides-platform op mindshifters.nl helemaal is ingericht.

Stop met people-pleasen en leer nee zeggen op een manier die bij jou past

Guide in podcastvorm door Wendy

11,11tot 11 september 11.11 uur

Deze guide is geschikt voor jou als je één  of meerdere van deze dingen herkent:

 • Je hebt last van please-gedrag.
 • Je loopt jezelf voorbij omdat je het te druk hebt, je hebt te snel, te enthousiast of vanuit verantwoordelijkheids- of schuldgevoel ‘ja’ gezegd terwijl je eigenlijk al genoeg op je bordje hebt.
 • Je voelt je snel schuldig, verantwoordelijk of hebt geen vertrouwen als anderen het doen.
 • Je vind het lastig nee te zeggen of voor jezelf te kiezen.
 • Je wil anderen niet kwetsen en dat zit je soms best in de weg.
 • Het voelt vaak egoïstisch om voor jezelf te kiezen.
 • Je bent bang voor confrontaties of conflicten.
 • Je vindt het lastig om te zeggen wat je echt vindt of wilt.
 • Je kunt moeilijk je grenzen aangeven.
 • Je bent bang wat anderen vinden, bijvoorbeeld dat ze kritiek hebben op jou.
 • Je doet vaak wat de ander wil of wat je denkt dat de ander wil.
 • Je offert jezelf vaak op, je cijfert jezelf weg of je bent aan het ‘redden’.

Kermis in je hoofd - Navigeren naar meer innerlijke rust

Guide in podcast- en videovorm door Rachelle

11,11tot 11 september 11.11 uur

 • Van altijd “aan” staan naar ook “uit” leren staan
 • Tools om af te rekenen met onrust en gejaagdheid
 • Van die kermis in je hoofd (DRUKTE) naar meer innerlijke rust
 • Kalmte te midden van de hectiek van het dagelijks leven
 • Praktische tips, oefeningen & tools die je direct toe kunt passen!
Wendy Borst

Lifecoach, businesscoach en co-founder Mindshifters.nl

Verslindt boeken, tomaten en paprika's, maakt podcasts en luistert er ook graag naar, schrijft al sinds ze weet wat woorden zijn, nieuwsgierig naar het leven. Denkt graag zelf na, leert mensen in haar praktijk en op mindshifters.nl onder andere over mindset, hoogsensitiviteit, bewust denken, wet van aantrekking, de kracht en het potentieel van je (on)bewuste brein, high sensation seekers en hoogbegaafdheid.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.