VRAAG OOK EENS VERKERING AAN JOUW INTUÏTIE

Wat is intuïtie eigenlijk?

Het woord intuïtie is afgeleid van het Latijnse woord ‘Intuer’ en wordt omschreven als: Iets aandachtig bekijken. Beschouwen.

Voor mij is het het volgende: het is het zesde zintuig waar je mee geboren wordt, je gave of instinct ook wel genoemd (of onderbuikgevoel), dat je gids is in je leven.

Hoe handel je dan intuïtief?

Voor mij is het waarnemen van hetgeen wat je ziet, voelt, hoort of ruikt zonder dat je er over nadenkt. We zijn namelijk geneigd om, nadat we iets waarnemen, het direct met ons brein te beredeneren. “Een reden te zoeken” voor hetgeen we voelen, zien, horen of ruiken. Lekker makkelijk.

Het moment dat we onszelf bewust zijn van de stap van gevoel naar ons brein, kunnen we ook weten dat het onze intuïtie was die ons iets vertelde. Ik zeg altijd, je voelt direct of iets goed voelt of niet.

Toch? Als we iemand ontmoeten of in een bepaalde situatie zitten. Dát is je intuïtie en als je daarnaar luistert… Rijkdom!

Daar is naar mijn mening 1 stap voor nodig: Bewustwording.
Zonder bewustwording geen intuïtief handelen.

Wat is belangrijk wanneer je meer en meer gaat luisteren naar je intuïtie?

Dat je leert vertrouwen op je intuïtie.

Hoe doe je dat? Door er een relatie mee aan te gaan. Verkering te vragen. Door het beter te leren kennen. Door vaker op een dag te voelen. De basis is dus voor mij dat je jezelf nog beter leert kennen. Dat je weet wat je voelt, en ook dat je het door mag maken en mag voelen. We zijn namelijk nogal geneigd om “slechte” emoties (zoals angst, boosheid) te onderdrukken. We houden van happy. Wil je jouw intuïtie ontwikkelen? Begin dan eens met jezelf beter te leren kennen.

je brein is net een navigatiesysteem

Oefening: probeer eens elke dag (en bouw dit langzaam op) een moment voor jezelf te zoeken. Ga zitten of liggen op een fijne plek en leg je handen op je buik. Sluit je ogen en adem een paar keer diep in en uit (helemaal naar je onderbuik toe). Hoe voel je jezelf? Heb je het druk gehad? Hoe voelden de mensen waarmee je in contact bent geweest? Ervaar je veel stress? Of ben je ontspannen? Wees eerlijk in wat het is dat je voelt. We zijn soms geneigd tegen onszelf te liegen en onze intuïtie te negeren omdat we niet willen zien wat we voelen.

Ik roep altijd tegen mezelf: voel wat je voelt zonder te oordelen, want man! Wat kan ik oordelen over mezelf en hetgeen ik voel. Of het weg-beredeneren, dat kan ik ook erg goed.

En dan? De volgende stap is om ernaar te leren luisteren

Wat voor stappen wil je intuïtie zetten samen met jou?
Dat betekent dus ook echt uit die comfortzone (lekker containerbegrip, maar kan het niet mooier maken dan dat het is) stappen en de gedachtes en angsten onderzoeken die er boven komen. Hoe vaak luister je naar je intuïtie? En als je het niet doet, wat houdt je dan tegen?

Je hoeft niet direct ontslag te nemen natuurlijk of een vriendschap te verbreken als je dat voelt (maar onthoud wel dat jouw intuïtie dit je vertelt).

Begin eens in het klein. Dagelijkse zaken die je voelt (en dus “sturen”).
Voorbeeld: de buurvrouw vraagt je koffie te drinken, maar jij voelt dat dit je enorm veel energie gaat kosten en voelt ook dat de energie van de buurvrouw niet bij jouw energie past. Probeer eens naar je gevoel te luisteren en geen koffie te gaan drinken vandaag.

Hoe ik het altijd zie (en zie het gerust anders):
Hoe meer zelfonderzoek, hoe zuiverder je intuïtie. Hoe beter jij jezelf leert kennen, hoe beter jij weet wat je nodig hebt en wat je voelt. Je kaart is zichtbaar, het pad staat gemarkeerd. Dan mag je gaan lopen.

Waar dat pad je ook mag brengen.

Voel je dat je hulp wilt hebben bij het leren (her)kennen van je intuïtie?

Binnenkort zet ik een van mijn eigen manieren om contact te maken met mijn intuïtie op deze website. Wil je een seintje als deze klaar staat? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter, dan krijg je een mailtje zodra het hulpmiddel beschikbaar voor je is.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.