3 x beauty producten die je zelf kunt maken

Mijn regel? Als ik het kan eten, dan is het oké voor op mijn huid en in mijn haar. Ik zweer zelf dagdagelijks bij kokosolie als crème, rijst- of amandelolie met sinaasappel als bodylotion en rozemarijnwater voor mijn haar. En die maak ik alledrie zelf in mijn keuken. 

Producten zonder meuk! 

Ik deel hierbij 3 van mijn beauty tips met ingrediënten die je in je eigen keuken kunt vinden.

Bodyolie met sinaasappel 

Deze olie maak ik altijd voor vriendinnen en die zweren erbij. Hij ruikt zo ontzettend lekker en is perfect voor mijn huid. Ik koop biologische, koudgeperste Japanse rijstolie (niet uit de supermarkt!!) of pure amandelolie (klik hier) en die verdeel ik over diverse glazen flesjes met pipetje (die koop ik bij Dille&Kamille). Tip: maak de flesjes goed schoon!

Dan pak ik een aantal sinaasappels (biologische, onbespoten dus) en daar rasp ik de schil af. 

De schil verdeel ik over de flesjes, die sluit ik goed af en zet ik weg voor ongeveer 3 tot 5 weken. Het liefst zet ik ze in de volle zon. Deze olie is echt een favoriet voor mijn huid.

Gezichtstoner van kool 

Deze toner is zo ontzettend lekker en simpel te maken met maar 2 ingrediënten. Een kool (ik gebruik altijd groene kool) en 1 flesje rozenwater (ik gebruik altijd dat van Natural Heroes).

Je snijdt de kool in (grofweg) stukken. Vervolgens pers ik de sap uit de kool met de slowjuicer en vermeng ik het sap met het rozenwater en gebruik ik als toner (twee keer per dag). Serieus, dit is zo fijn voor je huid. Ik heb geleerd dat koolsap gunstig werkt op een onzuivere huid omdat de vitamine C het proces van huidherstel bevordert. 

Masker van kurkuma

Dit masker maak ik wekelijks en gebruik ik voor mijn gezicht. Je hebt nodig: een kopje verse sinaasappelsap en kurkuma poeder. Je mengt beide ingrediënten tot een papje en brengt dit aan op je (schone) gezicht als masker. Laat het erop zitten, totdat het droogt en was het er dan met water af. 

Boekentip
Een van mijn favoriete boeken rondom dit onderwerp is: ‘Indian Beauty secrets, pamper your body and soul’ (Monisha Bharadwaj). Ik moet er natuurlijk wel bij vermelden dat het maken en gebruiken van deze producten op eigen risico is, wat voor mijn werkt hoeft voor jou niet te werken. Wellicht kun je het eerst proberen op een klein stukje huid?

Enfin, ik smeer zelf liever met producten die ik zelf maak, en waarvan ik dus weet wat erin gaat, dan uit een potje met ingrediënten die ik niet eens kan uitspreken (laat staan ken). 

Nu ben ik wel benieuwd? Heb jij vaste producten die je gebruikt?

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.