3 x Favoriete ontbijtjes om de dag mee te starten

Ontbijten is belangrijk. Zeggen ze. Voor mij overigens niet zo, want ik vind het de minst leuke maaltijd van de dag en sla het ontbijt vaker over dan dat ik het daadwerkelijk eet. Waarom deze blogpost, vraag je jezelf af? Omdat ik, áls ik ontbijt eet, het liefste één van deze drie gerechten eet. Mijn favoriete ontbijtjes om de dag mee te starten.

Een rijstgerecht

Een rijstgerecht vind ik heerlijk als ontbijt. Rijst met boontjes en tempeh bijvoorbeeld. Waarschijnlijk is het mijn Molukse afkomst, maar als dit ‘s ochtends op het menu staat? Dan ontbijt ik ineens heel erg graag.

Omelet

Zoals je ziet, ontbijt ik het liefste warm. Ik snap nooit hoe mensen een bak yoghurt naar binnen kunnen werken. Een omelet vind ik ook echt lekker. Met knoflook, spinazie en stukjes tomaat bijvoorbeeld. Of rode ui en kaas, ook lekker! Of een boerenomelet met restanten van alle groentes die nog in de koelkast of in de fruitmand liggen en bijna niet meer goed zijn. Of gewoon eieren met een scheutje melk. Je ziet, je kunt alle kanten (met mij) op.

Pap!

Een bord (warme) pap! En houd je vast, geen havermout (vind ik ook wel lekker) maar Brinta pap mét een theelepel suiker erin. Doet me aan mijn kindertijd denken, omdat mijn moeder dat in de winter voor ons maakte. Overigens, als mijn vader het maakte, kon je je lepel er rechtop inzetten en was het weer niet te eten. Maar voor een goed, (niet dik) warm bordje gevuld met Brinta pap kun je mij wakker maken.

Ontbijten is belangrijk?

Is ontbijten echt zo belangrijk? De meningen zijn verdeeld (zoals altijd). In de Quest last ik dit artikel waarin staat dat de leerprestaties erop vooruit gaan als je ontbijt. Ook is intermittent fasting een hot iets tegenwoordig. In dit artikel lees je daar meer over.

Weet je wat mijn mening hierover is? Haal lekker die spreekwoordelijke krenten uit al die papjes. Wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken en tegenwoordig zijn er zoveel experts die het pretenderen te weten.

Jij kent jouw lichaam het beste en wanneer jij echt contact kunt maken met je lichaam en jouw gevoel, dan weet jij precies hoe -en met wat- jij jezelf mag voeden.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.