Welke liefdestaal spreek jij? Doe de test!

Jaren geleden deed ik, samen met Alex, deze test en de uitslag heeft echt onze relatie veranderd. De liefdestaal die jij spreekt is namelijk niet altijd de taal die jouw partner spreekt en het kan dus zomaar zijn dat je elkaar niet verstaat. Door elkaars taal te leren, ben je in staat je relatie naar the next level te tillen.

De 5 liefdestalen

In het kort, want je wilt natuurlijk heel snel naar de test, heb je 5 liefdestalen. Deze zijn ontdekt door dr. Gary Chapman, een Amerikaanse relatietherapeut en in zijn boek The 5 Love Languages® schrijft hij over deze 5 liefdestalen in een relatie (12 miljoen exemplaren van verkocht). Zijn missie, vanuit zijn expertise, is mensen helpen blijvende relaties aan te gaan. Ik kan je het boek van harte aanraden.

Welke 5 liefdestalen zijn er (meer uitleg hierover vind je in het boek zelf of als je de test doet)?

Positieve woorden

Complimenten krijgen, lieve woordjes die in je oor worden gefluisterd. Mensen die deze taal spreken zijn gevoelig voor positieve woorden.

Aandacht / tijd

Samen tijd doorbrengen, luisteren naar elkaar. Dit is de taal van samen zijn en samen tijd doorbrengen.

Cadeautjes / presentjes

Koop iets leuks, pluk een bos bloemen of maak iets voor je partner (zoals een fijne playlist). De mensen die deze taal spreken (ikzelf) ontvangen graag kleine cadeautjes!

Behulpzaam / Zorgzaam

Je liefde tonen door iets te doen voor een ander. De wasmachine aanzetten bijvoorbeeld of de boodschappen doen en zorgen dat er gekookt is wanneer je partner thuis komt. Het ontlasten van iemand wordt als liefde ervaren.

Lichamelijke aanraking

Een knuffel, iemand zijn voeten (of nek) masseren. Een kus, hand in hand lopen. Iemand door lichamelijke aanraking jouw liefde laten voelen.

De test

Doordat jij weet welke taal jouw partner spreekt kun je die taal gaan leren en jouw partner in zijn eigen taal geven waar hij naar verlangt. Natuurlijk zijn daar nuances, mijn taal is naast ‘cadeautjes / presentjes’ ook ‘lichamelijke aanraking’.

Door samen dit te onderzoeken (hoe leuk is dat om te doen) leer je elke dag meer hoe en wat jij kunt investeren in jullie relatie!

De test kun je via deze link doen (in het Engels). Wil je hem in het Nederlands doen? Klik dan hier. Succes!

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.