WIL JIJ HET LIEFST JE BAAN AAN DE WILGEN HANGEN EN KEIHARD WEGRENNEN?

Heb jij geen plezier meer in je werk? Dan is de kans groot dat dit doorwerkt op je algehele geluksgevoel. Sterker nog: Lichamelijke klachten, zoals een verminderde weerstand of hoofdpijn, liggen op de loer. Maar ook geestelijke klachten zoals stress en depressiviteit krijgen de kans. Je baan aan de wilgen hangen en heel hard weg rennen lijkt de enige uitweg… Soms ís dat ook gewoon de beste oplossing maar niet ‘voor iedereen weggelegd’.

6 stappen voor meer plezier of verandering in je werk

Stop even met rennen en gebruik je energie om de 6 stappen in dit artikel te doorlopen. Daarna kan de wereld er ineens een stuk rooskleuriger uitzien.

Stap 1: Geef antwoord op deze vragen

Laten we eens starten met een paar, ogenschijnlijke makkelijke vragen. Neem er de tijd voor. Wil je echt helder hebben wat je het allerliefste doet? Dan raden we je dit programma aan. De link opent in een nieuw tabblad en je doet even een uitstapje naar de website van Wendy.

  1. Wie ben ik? (wat zijn jouw unieke kenmerken en eigenschappen)
  2. Wat wil ik (écht)? (wat zou je doen als geld geen rol speelt)
  3. Welke stap kan ik vandaag zetten om naar mijn ideale situatie toe te werken?

Lastig hè, om een goed antwoord op deze vragen te bedenken? Het lijken simpele vragen, maar dat zijn ze niet. Als het je lukt om hierop antwoord te geven, heb je de grootste stap al gezet. Waarom? Omdat je geformuleerd hebt wat je wél wilt in plaats van wat je wilt vermijden. Zonder dat je er erg in hebt, zet je (on)bewust stapjes naar de ideale situatie, die past bij jouw talenten en jouw missie hier op aarde. Missie op aarde? Ja, dat klinkt zweverig, maar het staat vast dat iedereen geboren wordt met eigen, unieke talenten. Hoe meer je deze talenten gebruikt, hoe gelukkiger je voelt en hoe meer bevrediging je uit je werk haalt.

Volgende ronde

Goed, je mag door naar de volgende ronde. Voeg – voor succes – de onderstaande ingrediënten toe aan je dagelijks leven en verwonder je over de kansen die zich zullen openbaren.

Stap 2: Zoek een mentor of rolmodel

Ga op zoek naar een mentor of rolmodel. Iemand die doet wat jij zou willen doen. Bestudeer deze persoon. Wat doet hij of zij om succesvol te zijn? Wil je een stapje verder gaan? Vraag dan of deze persoon jouw mentor wil zijn en laat je inspireren door zijn of haar verhaal.

Stap 3: Zet elke dag een kleine stap

Na het beantwoorden van de vragen is het al meer helder wie je bent en wat je graag wilt. En nogmaals: Wil je er echt achter komen wie je werkelijk bent en wat je echt wilt? Gun jezelf dan dit proces.

Doe elke dag iets om te bouwen aan je droom. Stel dat je schrijfster wilt worden, begin dan bijvoorbeeld een blog of dagboek en schrijf elke dag een klein stukje. Doe dat een tijdje en zet dan de volgende stap. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een schrijfcursus?

Stap 4: Bouw aan een stevige basis om straks makkelijk over te stappen

Veel mensen blijven in een baan hangen die niet bij ze past, omdat het financiële zekerheid geeft. Natuurlijk moeten je rekeningen betaald worden. Daarom is dit punt belangrijk. Door de stapjes die je elke dag zet, ben je al begonnen aan het leggen van een solide basis. Vanuit deze basis kun je makkelijker en veiliger overstappen naar je droomsituatie. Nog even het voorbeeld van de toekomstige schrijfster: Je schrijfwerk neemt grotere proporties aan. Je krijgt hier en daar een betaald klusje om teksten voor websites te schrijven. Loopt dat lekker, dan durf je het vast aan om een dag minder te gaan werken. Jouw basis is gelegd.

Stap 5: Geloof dat geduld beloond wordt

Het balletje is gaan rollen. Als je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, komt er steeds meer op je pad dat past bij jouw droomsituatie. Probeer dingen niet te forceren, omdat je zo snel mogelijk met je huidige baan wilt stoppen. Niet doen. Heb geduld en zie het als een investering. Stapje voor stapje.

Stap 6: Laat geld niet je drijfveer zijn

Als jij doet wat je leuk vindt, dan lijken dingen vanzelf te gaan. Je zult goed zijn in wat je doet, mensen zien dat en kansen komen op je pad. Ook dit klinkt misschien zweverig, maar zo werkt het echt. Je trekt de juiste mensen en situaties aan en voor je het weet is dat balletje wel heel hard gaan rollen, leef jij je droom en word je er nog voor betaald ook.

En jij? Doe jij wat je het allerliefste doet? Spring jij je bed uit omdat je zin hebt in de dag?

Ontdek wie je werkelijk bent en wat je écht wilt:

Leven en werken op basis van jouw persoonlijke waarden

Wendy Borst

Lifecoach, businesscoach en co-founder Mindshifters.nl

Verslindt boeken, tomaten en paprika's, maakt podcasts en luistert er ook graag naar, schrijft al sinds ze weet wat woorden zijn, nieuwsgierig naar het leven. Denkt graag zelf na, leert mensen in haar praktijk en op mindshifters.nl onder andere over mindset, hoogsensitiviteit, bewust denken, wet van aantrekking, de kracht en het potentieel van je (on)bewuste brein, high sensation seekers en hoogbegaafdheid.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.