4 TIPS TEGEN ZWEETOKSELS

zweetoksels

Ja, we noemen het beestje maar gewoon bij de naam: ‘zweetoksels’. Ik heb er jaren last van gehad, hoe schoon ik ook was en hoeveel ik ook douchte. In de tijd dat ik er veel last van had, was ik ook vaak gestrest. Ik had toen vooral last van hormonaal zweet. Je zult niet verbaasd zijn als ik zeg dat “iets aan je stress doen” tip nummer 1 is. Voor dit artikel sla ik deze even over, omdat een alinea over hoe je van je stress af kunt komen, veel te kort door de bocht zou zijn. Wat we wel doen, is je wat praktische tips geven die je kunnen helpen.

1. Was na het douchen weer je oksels (ja, echt!)

Na het douchen gaan je oksels zweten. Dat klinkt misschien een beetje gek maar toch gebeurt het. Ook na een koude douche. Doe je dan je kleding aan, dan sluit je als het ware het zweet in dat kan gaan broeien. Heb je iets mouwloos aan, dan blijft ook dat laagje zweet op je oksels zitten. Hoe langer dat blijft zitten, hoe ouder het wordt (ja, duh) en dat is het recept voor zweet dat gaat ruiken.

Hoe ik dat elke dag doe? Ik douch, trek een topje aan dat ik altijd aan heb onder mijn kleren en ga me dan opmaken en doe mijn haar. Dan kan mijn lichaam even afkoelen. Voordat ik me verder aan ga kleden, was ik met een washandje heel goed mijn oksels. Doe dit meerdere keren en spoel tussendoor je washandje goed uit (anders gaat dat ook ruiken). Wacht even tot je oksels droog zijn en ga dan naar tip 2.

2. Blijf zoeken naar de juiste deodorant voor jou

Wij zijn zelf fan van natuurlijke deo’s, Zowel Rachelle als ik hebben tientallen deodorants uitgeprobeerd. Voor mij zijn er twee deodorants die na mijn ritueel die ik beschrijf in tip 1, enorm goed helpen. Voor mij zijn dat:

3. Tussendoor even swipen

Tijdens een hete dag, als ik bijvoorbeeld met 28 graden met Rachelle zit te zoomen in mijn kantoor (ik hou van tropische hitte) dan weet ik al dat het foute boel is als ik mijn oksels omhoog til. Wat ik dan doe, is eerst even met een vochtig doekje het zweet verwijder en dan pas met een washandje mijn oksels wassen. En daarna weer deodorant. Waarom eerst met een vochtig wegwerpdoekje? Omdat je anders je washandjes kunt verpesten. Zweet is een vervelende geur om uit je wasgoed te krijgen. Hoe je dat wel doet, vertel ik in tip 4.

zwetende oksels

4. Een glanzende was

Zweet gaat zo heerlijk in je kleren zitten. Ook al was je ze op hoge temperaturen, de zweetmoleculen hebben vaak een permanente verblijfsvergunning gekregen in je kleren. Hoe je dat weg krijgt? Gebruik glansspoelmiddel voor de vaatwasser op de plekken waar het zweet zit. Tien minuutjes laten intrekken en dan de wasmachine aanzetten. Ik stop na het inspuiten het kledingstuk meteen in de wasmachine en laat het daar intrekken.

Heb je zelf nog tips? We horen het heel graag. Laat je reactie achter in de comments.

Wendy Borst

Lifecoach, businesscoach en co-founder Mindshifters.nl

Verslindt boeken, tomaten en paprika's, maakt podcasts en luistert er ook graag naar, schrijft al sinds ze weet wat woorden zijn, nieuwsgierig naar het leven. Denkt graag zelf na, leert mensen in haar praktijk en op mindshifters.nl onder andere over mindset, hoogsensitiviteit, bewust denken, wet van aantrekking, de kracht en het potentieel van je (on)bewuste brein, high sensation seekers en hoogbegaafdheid.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.