Wat je zegt, ben je zelf!

Je bent wat je eet

Je bent waar je naar kijkt

Je bent waar je naar luistert

Je bent over wie je praat

Je bent wat je zegt

En wat je zegt ben je zelf.

GIF?

Vaak hebben we niet door hoe giftig het is om ons te voeden met zaken die we wellicht graag willen, maar niet goed voor ons zijn.

Junkfood, roddelen, enge films, nare verhalen, drugs, alcohol…

Om er een paar te noemen!

De impact die dit allemaal op je lijf- en je leven heeft is groter dan we denken want nare beelden en negatieve verhalen blijven hangen in ons zijn en implementeren zich zonder dat we het bewust voelen en of zien.

Als jij kiest om te roddelen, zul je mensen sneller wantrouwen (iets met zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten).

Als jij veel enge films kijkt, kan het zijn dat je sneller bang bent en je lijf op die manier stress “cadeau” geeft.

Als jij kiest voor overmatig junkfood eten, maak je langzaam je lichaam verslaafd aan suikers (onder andere) met alle gevolgen van dien (denk moeheid, weinig energie).

Als jij jezelf omringt met negativiteit (ook in vriendschappen), gaat het je veel energie kosten om positief te blijven in je leven.

En ga zo maar door…

Jij kiest, elke dag weer!

Maar weet je wat nu het mooie is?

Jij kiest élke dag, elk uur en elke minuut weer waar jij jezelf letterlijk en figuurlijk mee voedt. Dat betekent dus dat jij zelf in de hand hebt hoe jij jezelf voelt.

Choose wisely

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.