Je niet gezien en gewaardeerd voelen

Lieve druktemaker, lieve streber, jij die zo hard je best doet.

Doorgaat als je moe bent.

Zorgt voor anderen,

Dat de boel doorgaat.

Dat het geregeld wordt.

Terwijl jij, ja, jij eigenlijk het liefst met een boek, een kop thee op de bank zou ploffen of

je mountainbike af zou willen stoffen, op pad naar nieuwe avonturen.

Jij die stiekem je agenda in de fik zou willen steken, zo jammer dat ie digitaal is.

Jij die veel te lang en te vaak op social media zit maar er niet van af kan blijven, Terwijl je al die perfecte plaatjes helemaal beu bent. De verhalen van mensen die je niet eens kent. Je aandacht die versnippert, je brein die niet meer rusten kan.

Meer verbinding met je scherm dan met je zelf

Misschien heb je zin om heel hard te schreeuwen: ‘Flikker op allemaal. Laat me met rust, zien jullie niet wat ik allemaal doe? Hoe druk ik ben? Waar ik voor zorg?

Zie je niet dat ik niet vanzelfsprekend ben? Dat ik ook moe ben? Genoeg heb van het rennen, geven, zwoegen met een glimlach, voldoen aan allerlei lijstjes en normen?

Terwijl je eigenlijk, diep in je hart, met heel andere dingen bezig wilt zijn dan al die taken die ronddolen in je hoofd. Onafgemaakte lijstjes, mailtjes die nog beantwoord moeten worden, de was die gedaan moet worden.

Want eigenlijk zou je vlooienmarkten af willen struinen, meubels willen opknappen, de tijd uit het oog willen verliezen, je boek willen schrijven, dansen totdat je omvalt, die massage boeken, met een vriendin de stad in willen gaan, met je rugtas op schoot in een vliegtuig naar Costa Rica willen gaan en zingen zolang je stembanden het volhouden.

Niemand die je stoort.

Geen to-do-lijsten die als roofdieren met scherpe tanden achter je aan rennen.
Je op willen eten, met huid en haar, dus blijf je maar doorrennen.

Strijden voor erkenning, zoekend naar waardering.

Wanneer is het genoeg?

Wanneer ben jij genoeg?

Wat moet je allemaal doen om te voldoen?

Misschien herken je jezelf, lieve jij.

We willen alleen maar tegen je zeggen: je bent genoeg. Je bent geweldig. Je doet genoeg. Je hoeft je bestaansrecht niet te verdienen. Je hoeft je niet te bewijzen. Je hoeft niet harder je best te doen. We zien je.

We zijn er. Voor jou.

Wendy Borst

Lifecoach, businesscoach en co-founder Mindshifters.nl

Verslindt boeken, tomaten en paprika's, maakt podcasts en luistert er ook graag naar, schrijft al sinds ze weet wat woorden zijn, nieuwsgierig naar het leven. Denkt graag zelf na, leert mensen in haar praktijk en op mindshifters.nl onder andere over mindset, hoogsensitiviteit, bewust denken, wet van aantrekking, de kracht en het potentieel van je (on)bewuste brein, high sensation seekers en hoogbegaafdheid.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.