Nee zeggen en voor jezelf opkomen zonder schuldgevoel en angst voor afwijzing, conflict of kritiek

Nee zeggen zonder schuldgevoel, twijfel, angst voor afwijzing, kritiek of conflict is voor veel mensen (in sommige situaties) lastig.

We willen de ander niet kwetsen. We hebben geen zin in gedoe. We vermijden liever het conflict dat we denken dat ontstaat als we meer ‘ja’ zeggen tegen ons zelf.

Niet goed nee kunnen zeggen, je teveel opofferen, alles alleen moeten doen, je alleen voelen of vooral bezig zijn met de behoeften van andere mensen, komt vaak voort uit onwetendheid.

Onwetendheid over wat jouw ‘hartstochtelijke ja’s’ zijn. Want reken maar dat als je die weet, nee zeggen niet een vaardigheid is die je moet leren, maar een gevolg van dat bewustzijnsproces.

Whoehoe! Wat zou dat het leven makkelijker maken, niet?

Nee zeggen is dan niet afweren, assertief zijn of opkomen voor jezelf. Je strijdbijl pakken. Je niets meer aantrekken van anderen. Egoïstisch zijn. Nee, dat doe je dan door trouw te zijn aan jezelf én betrokken te blijven bij de ander.

Leren nee zeggen of voor jezelf opkomen, benaderen we zowel in mijn praktijk als de mindshifters online academy op verschillende manieren. Want alleen maar leren om nee te zeggen, is voor de meeste mensen echt niet de oplossing.

Hoe wij dat doen en vooral hoe jij dit kunt doen, vertel ik je in deze podcast.

Wendy Borst

Lifecoach, businesscoach en co-founder Mindshifters.nl

Verslindt boeken, tomaten en paprika's, maakt podcasts en luistert er ook graag naar, schrijft al sinds ze weet wat woorden zijn, nieuwsgierig naar het leven. Denkt graag zelf na, leert mensen in haar praktijk en op mindshifters.nl onder andere over mindset, hoogsensitiviteit, bewust denken, wet van aantrekking, de kracht en het potentieel van je (on)bewuste brein, high sensation seekers en hoogbegaafdheid.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.