De keiharde gevolgen van geen nee kunnen zeggen

een vrouw die vrijheid voelt

Ik doe aan intuïtief schrijven. Al jaren. Dat is begonnen toen ik de controle over dingen voelde wegglippen in mijn leven en het met mijn ratio niet opgelost kreeg. Ik moest iets anders proberen en ik voelde het verlangen om te schrijven. Zomaar te schrijven, zonder nadenken en vragen te stellen. Wauw! Wat een openbaring!

Rachelle leeft net als ik voor een groot deel vanuit intuïtie. Mocht je het interessant vinden om wat meer te leren over leven vanuit je intuïtie, laat dan je naam en e-mailadres hieronder achter. We vertellen je er dan meer over.

Ik vond net een stukje tekst terug. Die gaat over de keiharde gevolgen van geen nee zeggen tegen bepaalde mensen of verzoeken terwijl je dat wel wilt.

Stop met people-pleasen

Er was ooit en zin: ‘Alcohol maakt meer kapot dan je lief is’, maar datzelfde geldt voor people-pleasen. Wil je ermee stoppen? En ja zeggen tegen jezelf, je hartsverlangen en de mensen waar je van houdt? Check dan deze anti-people-pleasen-guide.

Hier komt een deel van de tekst over pleasen dat ik ooit schreef. Misschien raak jij erdoor geïnspireerd, net als dat bij mij destijds het geval was en nog steeds is.

Je gaat dood. Dat is zeker. Wat je nu aan het doen bent is je levensduur hier verkorten. En waarom eigenlijk? Omdat je je tijd weggeeft aan mensen die ver van je afstaan. Mensen die passanten zijn in je leven.

Je voelt dat je moet. Je voelt dat je ze iets verschuldigd bent. Dat gevoel is niet gebaseerd op werkelijkheid maar zit in je eigen hoofd. Schuldgevoel is een draak. Reken ermee af.

Je geeft je tijd weg aan hen. Mensen die niet belangrijk voor je zijn. 

Ja, je gezin. JIJ, daar gaat het om. En andere mensen die je écht dierbaar zijn. De rest, IEDEREEN is bijzaak.

Ga je jezelf waarderen. Ga jezelf liefhebben. Ga je gezin liefhebben. GA LEVEN!

Dat is wat wij in jou willen oproepen.

Luister naar muziek. Voel je verbonden. Zorg voor je lichaam. Zorg voor je ziel.

Zorg voor jezelf en daarmee je gezin.

Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven. Je hebt het gekregen. Ga er bewust en koesterend mee om. Vergeet niet wie en wat echt belangrijk is.

Stop met DOEN voor anderen. Ga bezig met jezelf. Je dochter heeft gelijk. Zeg dingen af. Luister naar je hart. Je kunt alleen maar geven tot een bepaald niveau. Hoe meer je voor jezelf zorgt, hoe meer je kunt geven. Hoe minder je voor jezelf zorgt, hoe minder je kunt geven en er voor anderen kunt zijn. 

Wendy Borst

Lifecoach, businesscoach en co-founder Mindshifters.nl

Verslindt boeken, tomaten en paprika's, maakt podcasts en luistert er ook graag naar, schrijft al sinds ze weet wat woorden zijn, nieuwsgierig naar het leven. Denkt graag zelf na, leert mensen in haar praktijk en op mindshifters.nl onder andere over mindset, hoogsensitiviteit, bewust denken, wet van aantrekking, de kracht en het potentieel van je (on)bewuste brein, high sensation seekers en hoogbegaafdheid.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.