5 do’s en dont’s voor jouw beste slaap ooit

wat te doen voor een goede nachtrust

Welkom in de wereld van de diepe, rustgevende slaap. Als je zoekt naar de sleutel tot een ultieme slaapervaring, ben je hier aan het juiste adres. We kennen allemaal de waarde van een goede nachtrust – het is als de magische toverstaf die ons klaarstoomt voor de uitdagingen van de dag die voor ons ligt. Maar wat zijn nu de geheime ingrediënten die jouw slaap naar een hoger niveau tillen?

Van knus beddengoed tot slimme slaapgadgets

Gelukkig hoef je niet verder te zoeken. In dit artikel onthullen we de 5 do’s en dont’s die jouw slaapritueel naar een geheel nieuw niveau tillen. Van knus beddengoed tot slimme slaapgadgets, deze musthaves zullen je helpen om diepe rust te vinden (of niet), zodat je elke ochtend fris en klaarwakker opstaat. Dus, trek je pyjama aan, en duik met ons mee in de wereld van ultieme slaapervaringen. Bereid je voor om te ontspannen, tot rust te komen, en de slaap van je dromen te bereiken.

Don’t – Je telefoon als bedgenoot hebben!

Oké, dus daar lig je dan, klaar om die welverdiende schoonheidsslaap te vatten. Maar wacht eens even, wat is dat? Je telefoon knippert als een lichtgevende kerstboom naast je bed, verleidelijk en toch zo verraderlijk.

druk in je hoofd

Hier zijn een paar redenen waarom je beter af bent zonder jouw telefoon naast je:

  • Nachtelijke nieuwsgierigheid: Je legt je hoofd op het kussen, en ineens begint die nieuwsgierigheid op te spelen. “Misschien heb ik wel een belangrijk bericht gemist!” Voor je het weet, ben je diep verstrikt in een eindeloze scroll-sessie en heb je geen flauw idee hoe laat het is. Spoiler alert: het is te laat.
  • Verlichting van het scherm: Die schitterende lichtshow van je telefoonscherm is niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust. Het houdt je brein voor de gek en denkt dat het nog steeds dag is. Dus terwijl je denkt dat je jezelf gewoon even bijpraat op social media, vertelt jouw lichaam je hersenen dat het tijd is om wakker te worden. Nee bedankt, we willen slapen, niet wakker liggen!
  • Alarmdrama: “Maar ik gebruik mijn telefoon als wekker!” Ja, dat begrijpen we. Maar laten we eerlijk zijn, de kans dat je ‘s ochtends blijft snoozen als je telefoon binnen handbereik ligt, is groter dan dat je in één keer opstaat als een echte ochtendmens. Toch? Verstop die telefoon ergens waar je er niet meteen bij kunt.

    Dus, terwijl je je telefoon misschien als je beste vriend beschouwt, kan het beter zijn om hem een beetje ruimte te geven als het tijd is om te gaan slapen. Laat die nachtrust niet verpesten door die glimmende gadget naast je bed. Trust me, je zult jezelf ‘s ochtends dankbaar zijn.

Do – Kersensap drinken

Ah, (zure) kersensap – het geheime wapen in de strijd tegen slapeloosheid. Maar waarom zou je dit heerlijke drankje nu juist voor het slapengaan moeten drinken? Stel je voor: je bent klaar om de strijd aan te gaan met die vervelende slapeloosheid die je nachten teistert. Je hebt al van alles geprobeerd – meditatie, yoga, schaapjes tellen – maar niets lijkt echt te werken. Wat maakt kersensap dan zo speciaal? Nou, het zit boordevol melatonine – dat is het natuurlijke hormoon dat je lichaam vertelt dat het tijd is om te gaan slapen. Dus terwijl je jezelf verwent met een glas (zure) kersensap, geef je eigenlijk een subtiele hint aan je lichaam dat het tijd is om in slaapstand te gaan. Slim, hè?

Naast melatonine zit kersensap ook vol met antioxidanten die je immuunsysteem een boost geven en je lichaam helpen te herstellen terwijl je slaapt. Dus, de volgende keer dat je jezelf betrapt op het staren naar het plafond in het holst van de nacht, grijp dan naar dat flesje kersensap en laat de slaap zijn magie doen. En wie weet, misschien droom je zelfs wel van een veld vol sappige kersen terwijl je geniet van een diepe en rustgevende slaap. Proost op een goede nachtrust.

Tip: Drink wel (zure) kersensap voor het slapen gaan. Waarom, omdat blijkt dat de kersensoort Montmorency Cherry het hoogte gehalte melatonine bevat. Klik hier om er meer over te lezen.

Slaap lekker!

Do – Mond tapen

Wist je dat jouw neus een magische poort is naar een wereld van een geweldige nachtrust. JA. Wanneer je door je neus ademt, zuiver je de lucht, hydrateer je je longen en geef je jezelf dat ticket naar dromenland. Maar wat als je mond daar dan gewoon maar open ligt te hangen? Dat is waar het idee van mond tapen om de hoek komt kijken – ja, serieus. Door je mond dicht te houden, dwing je jezelf om door je neus te ademen, waardoor je een diepere en rustigere slaap kunt ervaren. Dus, als je ‘s nachts betrapt wordt op het snurken als een tijger of het happen naar adem als een goudvis op het droge, overweeg dan eens om je mond dicht te tapen – voor een goede nachtrust.

wat te doen voor een goede nachtrust

Do – Zijden kussensloop

Leg je hoofd op een zijden kussensloop. Waarom is dat eigenlijk zo goed voor je? Ten eerste, zijde is als een fluwelen knuffel voor je huid. Terwijl je rustig dommelt, glijdt je huid zachtjes over de zijde, zonder die vervelende wrijving die kan leiden tot rimpels en vouwen. Dus eigenlijk, terwijl je slaapt, ben je eigenlijk een anti-rimpelkuur aan het volgen. Maar wacht, er is meer! Zijden kussenslopen zijn ook geweldig voor je haar. Terwijl je draait en woelt in je slaap, glijdt je haar moeiteloos over de zijde, waardoor die vervelende klitten en knopen tot het verleden behoren. Dus als je ‘s ochtends wakker wordt, zul je geen kapsel hebben dat lijkt op een vogelnest. En laten we eerlijk zijn, zijden kussenslopen zijn gewoon pure luxe. Het is als slapen op een wolk van elegantie, alsof je in een vijfsterrenhotel bent beland – maar dan gewoon in je eigen slaapkamer.

Een goede nachtrust

Don’t – De Netflix-marathon

We kennen het allemaal – die ene aflevering van je favoriete serie kijken en voor je het weet, ben je in een kijk-sessie beland die tot in de vroege uurtjes doorgaat. Maar laten we eerlijk zijn, die cliffhangers houden je niet wakker uit pure opwinding, maar uit pure verslaving. Dus, leg die afstandsbediening neer en zeg “tot morgen” tegen je favoriete personages.

Wat te doen voor een goede nachtrust

Tips en trucs voor nachtelijke avonturen

En daar heb je het, een ware schatkist aan tips en trucs om je nachtelijke avonturen naar een hoger niveau te tillen. Van het vermijden van die verleidelijke nachtelijke telefoonsessies tot het omarmen van zijden kussenslopen, we hebben alles besproken om jouw slaaproutine te transformeren naar sensationeel. En wie weet, misschien word je morgen wel wakker als de prins(es) van de dromen – of op zijn minst als een iets minder vermoeide versie van jezelf. 

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.