Ontdek deze natuurlijke anti-aging tips

In mijn eindeloze zoektocht naar gezond(er) ouder worden en vitaliteit, is natuurlijke anti-aging de naam van het spel. Vergeet de zware crèmes en onnatuurlijke remedies en duik met mij mee in de wereld van natuurlijke anti-aging en hoe ik probeer hier op een meer natuurlijke manier mee om te gaan.

Eerlijk? Ik vind ouder worden niets aan. Sorry, maar het is wat ik voel. Natuurlijk ben ik elke dag dankbaar dat ik leef, begrijp me niet verkeerd. Echter kan ik nog niet elk rimpeltje, groefje of ander signaal van ouder worden omarmen. Ik smeer mezelf dan ook rijkelijk in met Castorolie en verdiep mezelf in natuurlijke manieren om elk rimpeltje tegen te houden. Laat me. Wat doe ik dan?

Natuurlijke anti-aging benaderingen die ik probeer (leg hier de nadruk op) te integreren in mijn leven:

  1. Rijke voeding: Een dieet rijk aan antioxidantrijke voedingsmiddelen zoals bessen, groene bladgroenten, noten en zaden kan de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen, die veroudering kunnen versnellen. Ik verdiep me dagelijks in gezonde voeding en alhoewel ik niet 100% clean eet, gaat het steeds beter. Stapje voor stapje!
  2. Hydratatie: Voldoende (gezuiverd) water drinken is essentieel voor een gehydrateerde huid en een goede lichaamsfunctie. Hydratatie helpt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ik probeer dan ook elke dag 2 liter water te drinken, met Keltisch zeezout (lees hier waarom).
  3. Huidverzorging met natuurlijke ingrediënten: Het gebruik van natuurlijke huidverzorgingsproducten met ingrediënten zoals aloë vera, rozenolie en vitamine E kan helpen bij het behoud van een gezonde en stralende huid. Ik gebruik dan ook absoluut geen chemische zooi op mijn huid. Ik ben een groot fan van kokosolie en Castorolie. Waarom? Dat lees je hier.
  4. Regelmatige beweging: Fysieke activiteit stimuleert de bloedsomloop, verbetert de zuurstoftoevoer naar de huid en helpt bij het behouden van spiertonus en flexibiliteit. Eerlijkheidshalve gebiedt me te zeggen dat het hier bij mij nog weleens aan ontbreekt. Working on that!
  5. Stressbeheersing: Chronische stress kan het verouderingsproces versnellen. Meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gezonde geest. Nu heb ik ADHD en is dit punt voor mij van cruciaal belang, want met een altijd vol hoofd, geef ik mijn lichaam overmatig veel stress.
  6. Voldoende slaap: Een goede nachtrust is van groot belang voor de vernieuwing van cellen en het herstel van het lichaam. Voldoende slaap draagt bij aan een frisse en jeugdige uitstraling. Ik slaap (gelukkig) zelf gemiddeld 8 uur per nacht, élke nacht. Ik merk het overigens aan mijn huid wanneer ik een paar nachten minder slaap (wat niet vaak voorkomt). Jij ook?

Bewuste keuzes voor een tijdloos leven

Natuurlijke anti-aging is voor mij meer dan alleen uiterlijke zorg. Het is toch een meer holistische benadering die het lichaam, de geest en de ziel omvat. Het omarmt het idee dat bewuste keuzes, zoals het voeden van je lichaam met voedzame voeding, het cultiveren van innerlijke rust en het koesteren van positieve relaties, bijdragen aan een gezonder leven.

Natuurlijke anti-aging is een reis naar innerlijke en uiterlijke balans, waarbij ik zelf streef naar gezond(er) en vitaal ouder worden, door bewust te kiezen voor voedende gewoonten en een flinke portie zelfzorg.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.