Keltisch zeezout drinken: Dé gezonde energieboost voor een bewust leven?

In de zoektocht naar een gezondere levensstijl zijn mensen steeds meer geïnteresseerd geraakt in natuurlijke- en holistische benaderingen van welzijn (ik dus ook). Iets nieuws dat ik voorbij zag komen is “Sole” – water verrijkt met Keltisch zeezout. Dit elixer wordt alom geroemd om haar potentieel om vitaliteit te bevorderen en welzijn te ondersteunen. In dit blogartikel wil ik dieper ingaan op wat Sole precies is, en wat voor mij de voordelen zijn sinds ik begonnen ben met het drinken van dit zoute elixer.

Wat is Sole eigenlijk?

Sole is dus een oplossing van water en Keltisch zeezout, gewonnen uit zoutbronnen in de zee. Keltisch zeezout wordt beschouwd als een van de meest mineraalrijke zoutsoorten ter wereld vanwege de natuurlijke omgeving waarin het wordt gewonnen. Het zout wordt met de hand geoogst uit zoutpannen en bevat een indrukwekkende reeks van meer dan 80 (!) essentiële mineralen en sporenelementen, waaronder magnesium, calcium, kalium en ijzer.

De voordelen van Sole die ik online kon vinden:

  1. Mineralenbalans: Eén van de belangrijkste voordelen van Sole schijnt het vermogen om het lichaam te voorzien van een breed scala aan mineralen die essentieel zijn voor verschillende lichaamsfuncties te zijn.
  2. Hydratatie en elektrolyten: Door de aanwezigheid van mineralen zoals kalium en natrium kan Sole helpen bij het handhaven van een gezonde vochtbalans en elektrolytniveaus in het lichaam.
  3. Spijsvertering en detoxificatie: Het drinken van Sole kan de spijsvertering ondersteunen door het bevorderen van maagzuurproductie en het stimuleren van enzymen die betrokken zijn bij de vertering.
  4. Energie en welzijn: De diverse mineralen in Keltisch zeezout kunnen een positieve invloed hebben op de energieproductie in cellen en de algemene vitaliteit. Het regelmatig drinken van Sole kan helpen vermoeidheid te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren.
  5. pH-balans: Een gebalanceerde pH-waarde in het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Sole kan helpen om de zuur-basebalans te ondersteunen, wat kan bijdragen aan het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde immuunrespons.

Je snapt, ik was erg nieuwsgierig naar de impact van Keltisch zeezout op mijn eigen welzijn, dus ik besloot dit drankje een kans te geven (terwijl het toch nog steeds proeft alsof je een slok zeewater neemt).

Ten eerste, hoe drink ik het? Ik voeg 2x per dag een theelepel Keltisch zeezout toe aan mijn waterfles. Of wanneer ik dat vergeet, leg ik het zeezout op mijn tong en drink dan een glas water leeg.

Als ik terugkijk (ik drink het nu ongeveer 5-6 maanden), kan ik met zekerheid zeggen dat het integreren van Keltisch zeezout in mijn dagelijkse routine (voor mij) een waardevolle toevoeging is geweest.

En weet je waarom ik zeker weet dat het iets voor mij heeft gedaan? Ik drink elke dag minimaal 2 liter (gezuiverd) water, maar ging élk uur naar het toilet om te plassen. Sinds ik Sole ben gaan drinken plas ik niet meer zo vaak en neemt mijn lichaam het water dus veel beter op dan het simpelweg weg te spoelen.

Ik vind het overigens niet vies; ik krijg namelijk geregeld een hap zeewater binnen als ik in de zee zwem. En wat ik dus merk aan mijn plas-gedrag, maar ook zeker aan mijn huid is dat ik het water dat ik drink veel beter opneem (beter gehydrateerd, zoals mijn huidspecialiste laatst opmerkte). Daarnaast leef ik geheel intuitief mijn leven en wanneer ik iets moeiteloos kan integreren in mijn dagelijks leven én het goed voelt, dan is het voor mij iets dat werkt.

Noot: Zoals met alles, probeer het eerst zelf en ga nooit zelf doktoren. Ik heb een goede band met mijn homeopathisch arts en deel dit soort zaken altijd met hem. Ik deel mijn ervaring maar geef absoluut geen advies.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

2 Comments
  1. Hoi hoi, ik drink elke dag 2x een glas water met 300 ml water en 1/2 theel Keltisch zout. En wat jij zegt tis zout maar ook ik vind het niet vies. Ik moet er ook minder van plassen ondanks ik elke dag 2 liter water drink(incl die 2 glazen met zout) 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.