7 tips om bewuster te leven!

in het nu zijn

Bewust leven betekent puur (voor mij dan hè) dat je jezelf meer en meer (dit is een proces) bewust bent van je (positief & negatief) gedachten, emoties en acties, en dat je vervolgens actief keuzes maakt die in lijn zijn met jouw waarden en doelen.

Hier zijn enkele tips om bewuster te leven:

1. Wees vaker eens aanwezig in het moment. Probeer jezelf te trainen om je aandacht te richten op wat er op dit moment gebeurt, in plaats van op wat er in het verleden is gebeurd of wat er in de toekomst kan gebeuren. Leuke oefening wanneer je te veel in je hoofd zit? Noem 5 dingen op die je in je omgeving ziet. Een rugzak, een fles drinken, een vaas, een lippenbalsem etc. Zo ben je direct in het hier- en nu.

2. Wees elke dag dankbaar. Ja blegh! I know! Maar.. Ondanks dat het zo truttig lijkt, is het dé tool om bewuster te leven. Probeer dus elke dag stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan je helpen om je te concentreren op de positieve aspecten van je leven en kan ook je humeur verbeteren.

3. Stel doelen en prioriteiten. Identificeer wat belangrijk is voor jou en stel doelen die in lijn zijn met je waarden. Maak vervolgens een plan om deze doelen te bereiken.

4. Wees vriendelijk, liefdevol, respectvol en empathisch. Probeer anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Probeer jezelf vaker in de schoenen van anderen te plaatsen en handel daarnaar.

5. Zorg goed voor jezelf. Neem de tijd om voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Dit kan betekenen dat je regelmatig sport, gezond eet, genoeg slaapt en tijd neemt om te ontspannen.

6. Wees open voor verandering. Wees bereid om nieuwe dingen te proberen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit kan je helpen om te groeien en te ontwikkelen als persoon.

7. Wees niet te streng voor jezelf. Onthoud dat niemand perfect is en dat het natuurlijk is dat het niet altijd gaat zoals jij dat wilt. Wees vriendelijk en begripvol voor jezelf en leer van je fouten.

En onthoud dat bewust leven een proces is en dat het tijd kost om nieuwe gewoonten te ontwikkelen. Wees geduldig en wees niet te streng voor jezelf.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.