Mindfulness, wat is het eigenlijk?

Mindfulness is iets dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Voor mij is een manier om meer bewust te zijn van het huidige moment en jezelf te bevrijden van afleidingen en stress. Mindfulness kan op verschillende manieren worden beoefend, denk aan meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen en wandelen. 

Een van de belangrijkste aspecten van mindfulness is het vermogen om je gedachten en emoties te observeren zónder erover te oordelen. In plaats van jezelf te laten meeslepen door negatieve gedachten of emoties, kun je leren (lees: oefenen) om ze te herkennen en te accepteren. Dit kan helpen om je geest te kalmeren en je te concentreren op het hier en nu.

Mindfulness heeft ook talloze voordelen voor de gezondheid. Het kan helpen om stress en angst te verminderen, het immuunsysteem te versterken en de slaap te verbeteren. Mindfulness kan ook helpen om relaties te verbeteren en je meer verbonden te voelen met anderen.

Een van de beste manieren om meer mindfulness te beoefenen is mi door regelmatig te mediteren. Dit kan zo simpel zijn als het vinden van een rustige plek om te zitten en je aandacht te richten op je ademhaling. Het kan ook helpen om een begeleide meditatie te volgen.

Naast meditatie zijn er nog veel meer manieren om mindfulness in je dagelijks leven te integreren. Je kunt bijvoorbeeld proberen om meer aandacht te besteden aan wat je doet terwijl je het doet. Of je kunt proberen om je telefoon minder vaak te gebruiken en meer tijd door te brengen in de natuur.

Mindfulness is mi een krachtige manier om je geest te kalmeren en je te concentreren op het huidige moment. Of je nu mediteert, yoga beoefent of gewoon probeert meer aandacht te besteden aan je dagelijkse activiteiten (zoals wandelen, de was ophangen of tuinieren), mindfulness kan écht helpen om je gezondheid en welzijn te verbeteren.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.