Een rustgevend avondritueel? Mijn 7 stappen!

Het hebben van een avondritueel brengt mij veel en ik doe het dan ook al jaren met (bijna) altijd dezelfde stappen. Ik zet graag eerst de voordelen voor je op een rij.

  • Het helpt mij om de dag te verwerken en mezelf te ontdoen van de prikkels.
  • Het helpt me om rustig in te slapen.
  • Het vermindert mijn spanningen en piekerdingen.
  • Het geeft me een goed gevoel over mezelf.
  • Het maakt me bewust van wat ik die dag tot me nam aan mediaconsumptie.
  • Het geeft me een gevoel van leiderschap, dat ik kies hoe ik mijn dag eindig.
  • Het verlaagt mijn stressniveau, omdat ik echt de tijd neem te ont-prikkelen.
  • Het geeft me meer energie.
  • Het creëert meer verbinding met mezelf (zelfzorg ten top).
  • Het is enorm goed voor mijn huid.

Maar hoe ziet mijn avondritueel er dan uit? Ik deel het graag met je.
Overigens drink ik nu ook kersensap voordat ik onder de douche stap. Waarom? Dat lees je hier.

Stap 1 douchen / tanden poetsen

Ongeveer een uur voordat ik naar bed ga, stap ik onder de douche. Niet lang overigens (2 minuten) want ‘s ochtends douche ik nog een keer. Ik spoel als het ware de dag van mezelf af. Na het douchen poets ik mijn tanden en ben ik klaar voor de volgende stap.

Stap 2 Olie

Ik maak zelf mijn olie (klik hier voor het recept) en de sinaasappelolie is mijn favoriet. Na het douchen smeer ik mijn hele lichaam in met deze olie, ook mijn gezicht en hoofdhuid (met een pipetje).

Stap 3 Magnesium

Ik spray vervolgens mijn lichaam in met magnesiumolie (zie foto voor het merk). Veelal onder mijn voetzolen, mijn nek en mijn schouders. Magnesium helpt bij herstel van de pH-waarde, werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en is bevorderlijk bij de vernieuwing van huidcellen. Bron.

Stap 4 Vitamine C

Ik smeer dan mijn gezicht (vergeet je hals niet) in met vitamine C moisturiser. Ik doe dit al een jaar en sinds ik dit doe merk ik een enorm verschil qua huid. Vitamine C is een sterke antioxidant, helpt bij de aanmaak van collageen en zorgt voor meer stevigheid en minder rimpels. Ook helpt het je huid te verhelderen! Bron.

Stap 5 Vitamine E

Vervolgens smeer ik mijn gezicht in met vitamine E toner serum. Vitamine e draagt bij aan de bescherming van je gezonde lichaamscellen en helpt de huidbarrière te versterken. Bron.

Stap 6 Nachtcrème

De laatste stap voor mijn huis is het opbrengen van mijn nachtcrème. Ik gebruik een nachtcrème voor de gevoelige huid (van het merk Sukin) die lekker vet is.

Stap 7 Meditatie

De laatste stap is, nadat ik mijn slaapjurk (houd van jurken om in te slapen) aan heb gedaan een paar minuten stilte te pakken. Soms doe ik dat met een geleide meditatie (link), maar vaak zit ik in stilte mijn dag door te nemen. Ik probeer bewust stil te staan bij wat er die dag is geweest, hoe ik me op bepaalde momenten voelde en wat ik nog nodig heb voordat ik ga slapen.

Nog iets wat ik doe (als mini tussenstap) is deze bodyspray uit Bali op ons bed en mijn kussen sprayen .. Ruikt zo lekker!

Avondritueel

Je leest … Ik heb een zeer uitgebreid avondritueel waar ik zeker 45 minuten mee “zoet ben”. Heerlijk vind ik het. Sla ik het weleens over? Alleen als ik heel erg moe ben en het al héél erg laat is, maar dat komt niet zo vaak voor (oma hier).

Heb jij ook een vast avondritueel? Ik ben benieuwd.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.