Een rustgevend avondritueel? Mijn 5 stappen!

Avondritueel

Het hebben van een avondritueel brengt mij veel en ik doe het dan ook al jaren met (bijna) altijd dezelfde stappen (wel vechtend tegen de stap “geen telefoon in de slaapkamer”).

Ik zet graag eerst mijn voordelen voor je op een rij.

  • Het helpt mij om de dag te verwerken en mezelf te ontdoen van de prikkels.
  • Het helpt me om rustig in te slapen.
  • Het vermindert mijn spanningen en piekerdingen.
  • Het geeft me een goed gevoel over mezelf.
  • Het geeft me meer energie.
  • Het is enorm goed voor mijn huid.

Maar hoe ziet mijn avondritueel er dan uit? Ik deel het graag met je.
Overigens drink ik nu ook kersensap voordat ik onder de douche stap. Waarom? Dat lees je hier.

Stap 1 douchen / tanden poetsen

Ongeveer een uur of twee voordat ik naar bed ga, stap ik onder de douche. Niet lang overigens (2 minuten), want ‘s ochtends douche ik graag nog een keer om wakker te worden. Ik spoel als het ware de dag van mezelf af, althans zo voelt het.

Onder de douche was ik direct mijn gezicht met rozenwater en spray het in met Witch Hazel. Na het douchen poets ik mijn tanden en ben ik klaar voor de volgende stap (en ja ik lig belachelijk vroeg in bed, vaak al om 20.00 uur). 

Stap 2 Bodyolie

Ik maak zelf mijn olie (klik hier voor het recept) en de sinaasappelolie of amandel/castorolie is mijn favoriet. Na het douchen smeer ik mijn hele lichaam in met een olie, ook mijn gezicht en hoofdhuid (met een pipetje). En ja, ik zie er twee keer op een dag uit als een ingeöliede paling. 

Stap 3 Eye pads 

Ik heb ooit “die oogpads” geprobeerd die je in de winkel kunt kopen en hoewel deze echt goed zijn, vond ik het écht zonde van mijn geld. Daarom heb ik wasbare, katoenen wattenschijfjes gekocht (geknipt in halve maandjes en aan 1 kant laten dichtnaaien door mijn schoonmoeder) en besmeer deze elke avond met een mengsel van kokosolie en natuurlijke lavendelolie en leg ze vervolgens op mijn ogen voor 20 minuten. Dit werkt enorm goed voor de lijntjes rondom mijn ogen. Dat is de bijna laatste stap van mijn avondroutine (valt mee toch?). 

Avondritueel

Stap 4 Castorolie 

Mensen die mij goed kennen weten het: Ik ben al jaren fan van castorolie (klik hier om te lezen waarom). Voordat ik ga slapen masseer ik mijn hoofdhuid en mijn voeten goed in met castorolie (pipetje) en dat helpt tegen een te droge hoofdhuid en eventueel roos/schilfers. Mijn voeten blijven op die manier zacht, plus ik zeg nooit nee tegen een voetmassage van mezelf (of van iemand anders). 

Stap 5 Magnesium 

Voordat ik ga slapen neem ik magnesium in, want dat helpt mij enorm om mijn slaapkwaliteit te verbeteren. That’s it. Dan gaan mijn ogen dicht en zodra ik goed lig (lees alle kussens goed in vorm heb gestompt), val ik in slaap.

Avondritueel

Je leest het … Ik heb een simpel avondritueel, eentje waar ik wel 45 minuten mee “zoet ben”. Heerlijk vind ik het (dit speelt zich allemaal af in bed hè). Sla ik het weleens over? Alleen als ik heel erg moe ben en het al héél erg laat is, maar dat komt niet zo vaak voor (oma hier).

Qua investering valt het overigens ook reuze mee, want: Hoe natuurlijker/hoe simpeler/hoe beter. Ik koop mijn castorolie en amandelolie (bij natural heroes) in grote literflessen van twintig euro en daar doe ik serieus lang mee (denk een maand of 3), dus dat scheelt enorm (reken het maar eens om). De oogpads zijn herbruikbaar (eenmalige aankoop) en ik bak ook in kokosolie, dus mijn oogmasker heb ik altijd in huis. Huidverzorging zonder zooi hoeft je dus echt niet veel te kosten. 

Heb jij ook een vast avondritueel? Ik ben benieuwd.

Rachelle Verhage

Eigenaar

FOTOGRAFEERT, AVONTURIERT, PRAAT & SCHRIJFT 'FOR A LIVING'. PAST NIET IN JOUW HOKJE. LIEFDEVOLLE DWARSDENKER. HOUDT NIET VAN ECHO-KAMERS. DRAAGT MODDERLAARZEN (GEEN GLAZEN MUILTJES). DEED TALLOZE OPLEIDINGEN. OMDAT ZE GOEDKEURING ZOCHT DIE ZE UITEINDELIJK IN ZICHZELF VOND. WOONT IN DE HOOFDSTAD VAN ZEELAND (MET GEZIN VAN 9), LIGT VAAK IN DE ZEE (OOK IN DE WINTER) EN WERKT VANUIT BUS KEES. WAS NOMADE IN VORIG LEVEN, LOOPT LIEFST OP BLOTE VOETEN EN DOET VAAK MAAR “EEN DOTJE” (VERTALING ZEEUWS = ZOMAAR IETS).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.