Wat je wel (én ook niet) moet eten en doen voor een gezond seksleven

Houd je niet van seks of een goed orgasme? Of vind je het vreselijk dat er überhaupt over gesproken, laat staan ook nog geschreven, wordt? Stop dan met lezen. Dan is dit artikel echt niets voor jou. Trekt seks je stiekem toch een beetje aan? Stop je hoofd onder die lakens en lees mee. Dan snap jij waarom SEKS & VOEDING je tot, zelfs extreme, hoge hoogtes kunnen brengen in het leven. 

Seks is nodig

Ik vind seks fijn. En het gevoel van een heerlijk orgasme maakt me rozig, happy & tevreden. Seks is nodig. Het zit in jou en mij. Het is onze natuur. Seks is dé natuur. Vanuit de evolutie domineert je oerbrein jou om jezelf voort te planten. Oké. We zijn inmiddels al wat decennia verder ontwikkeld als mensheid. Maar nog steeds zit deze voortplantingsdrift in jou. En in de mensen om je heen, in alle volkeren. Daarnaast ontwikkelt seks zich tot datgene wat jij er van maakt. Wat maak jij eigenlijk van seks?

Wat hebben seks en voeding gemeen?


Deze twee woorden hebben meer gemeen dan je denkt. Wat deze twee verbindt is het woord energie. Op zichzelf een loos woord waarvan je, als je op het world wide web gaat zoeken, allerlei omschrijvingen leest. Als ik het heel breed trekt is energie, bekeken door mijn bril, een allesomvattende kracht in het universum wat jou en mij in beweging brengt én houdt. Om het kleiner te maken is energie datgene wat ons in leven houdt. Seks geeft jou energie tot diep in elke cel van je lijf. En ik vraag je dit te koesteren als de beste seks die je ooit gehad hebt.

Waarom is een tevreden seksleven zo belangrijk voor je gezondheid?


Dat voedende, onbespoten -en niet gemaakt in een fabriek- voeding jouw lichaam gezond, sterk, weerbaar en energiek houdt, dat weet jij vast wel? Het belangrijkste wat jij nu mag onthouden is dat voedende voeding je energie geeft om je lichaamsprocessen draaiende te houden en hiermee alle cellen, en dat zijn er heel veel, voedt van de juiste stoffen en dus energie. Dan ontstaat er intern rust, harmonie en balans in dat prachtige lijf van je. En als dat prachtige lijf een fijne balans heeft creëer je fantastische seks. 

Raak ik nu iets?
Denk jij nu bij jezelf… Maar ik heb helemaal niet zo vaak seks? En, fantastisch? Dat is mijn seksleven al helemaal niet. Geeft niet. Je leest dit. Dus nu kun je leiderschap over jezelf, je lijf en je seksleven pakken. Ik ga het niet hebben over de frequentie. Dit is voor iedereen verschillend. Met slechts een kanttekening: Wil je gezondheidswinst creëren, dan is één keer seks in een half jaar geen optie. 

En seks waar je met je hoofd, je lijf en je zijn niet bij bent, levert je dit ook niet. Ik heb het hier over beleving, voelen en ervaren tot in elke vezel van je lijf. Geen partner? Als je geen partner hebt, kan dit ook met masturbatie. Maar niet kijkend naar een pornofilm. Volledig bij jezelf zijn, vanuit de intentie dat orgasme te ondergaan vanuit beleving.

De zes voordelen van seks. Doe er je voordeel mee.


Wat ik weet, vanuit de vele studies die ik heb gevolgd, is dat de biochemie (de stoffen in je lichaam en hoe die werken) laat zien dat bij seks je neurotransmitters (stofjes in je hersenen) een belangrijke rol spelen. 


1. Je maakt tijdens een heerlijke stoeibeurt (met of zonder orgasme overigens) oxytocine aan. Het knuffel- of gelukshormoon. Het hormoon wat zich ook verbindt met passie, intuïtie en sociale vaardigheden. De tegenhanger van cortisol (je stresshormoon). En de oxytocine zorgt ervoor dat er voedingsstoffen in de cel worden opgenomen waarmee deze kan helen, groeien en (op)bloeien.
Oeps! Gezonder kan ik het niet maken.

2. Seks, en met name een orgasme, verbetert de bloedsomloop naar je organen in het bekkengebied. Het levert voedingsstoffen, reguleert je cyclus en zorgt voor gezonde weefsel. Menstruatie issues? Gooi die benen wijd.

3. Seks geeft een lymfatische massage en stimuleert daarmee jouw natuurlijk ontgiftingsproces en helpt de spijsvertering en jouw stemming te reguleren. Een seks-detox dus.

4. Door verhoging van het endorfinegehalte, door de diepe ontspanning die een gevolg is van seks, spoel je cortisol, wat door de bijnieren wordt afgegeven, uit je lijf. Minder stress door seks.

5. Uit onderzoek blijkt dat 3x per week vrijen in een stressvrije-, gezonde-, en tevreden relatie je er 10 jaar jonger kan doen laten uitzien.

6. Om een orgasme te krijgen heb je sowieso voldoende ontspanning nodig. Hiervoor heb je de neurotransmitters GABA & serotonine nodig. Kun je deze niet goed aanmaken (oorzaak kan schuilen in onvoldoende voedende voeding, verstoorde darmflora)? Dan ontstaat er geen sekszin en vaak geen orgasme.
What the Fuck?

Wat mag je nu onthouden?

  • Als jij je voedt met voeding die jou voedt (en dat is voor iedereen verschillend) dan ontstaat er energie in je cellen. 
  • Door de hoge energie heb je voldoende stoffen in je hersenen- en lijf die je je zin in seks geven. En met die sekszin ontstaat er de kruisbestuiving met voeding. En dus een ongekende hoge(re) energie in je lijf.
  • Dat jij jezelf, én je partner, met een frequente vrijpartij een gezondheidsboost geeft tot in elke cel van je lijf. Duik dat bed in dit najaar om je immuunsysteem op orde te houden.
  • Start met (ietsje) gezonder eten waardoor je energie stijgt en de zin daar meer is.

Kortom, boost jezelf tot een enorme gezonde hoogte voor een heerlijk happy & healthy leven. Fuck you(rself) en each other zou ik zeggen!

Karin van Iersel – Pikaar

Heb jij vragen naar aanleiding van dit artikel?
Neem dan contact met Karin van Iersel op.

Waar kun je gastblogger Karin vinden?
Via Instagram
Via haar Website

Bronnen die Karin heeft gebruikt: floliving.com | degroenevrouw.nl | viavani.nl 

Karin van Iersel – Pikaar

GASTBLOGGER

Ik ben Karin van Iersel – Pikaar. Vrouw met een dikke kont, brede bovenbenen, een fijne taille en een ijzersterk lijf. Moeder van 2, partner van 1, een enthousiaste levensgenieter, een sportieve HSP (high sensitive person) met een open blik op onze prachtige wereld én haar natuur. Holistisch gezondheidscoach, gediplomeerd OERsterk master coach én Yin Yoga Teacher en Therapeut. En een ervaren Body Confidence coach voor vrouwen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.