WEEKENDJE FIETSENHOK (ZONDER ZOENEN)

sterrenkubus

Weekendje fietsenhok? Huh? Zo noemden Aaron en ik het gezien de kleine ruimte waarin we verbleven met zijn tweetjes tijdens een weekendje weg. Maar als het niet echt een fietsenhok was, wat was het dan wel?

Slapen in een sterrenkubus

Aaron en ik vinden het belangrijk samen ‘qualitytime‘ met elkaar te hebben. Dat kan ook gewoon thuis, maar soms gaan we een stapje verder en boeken we een overnachting in een mooie omgeving. Dit keer was dat in Denekamp waar we sliepen in een sterrenkubus.

Ik zag ons al helemaal zitten op de veranda van de sterrenkubus met een vuurtje aan, een deken om ons heen (kijkend naar de sterren), terwijl we diepzinnige gesprekken voeren. En zo reden we op een winterse vrijdag naar Latrop, een Twents plaatsje in de buurt van Ootmarsum en Denekamp.

We parkeerden de auto op de parkeerplaats achter de boerderij van erfgoed Bossem. Toen Aaron uitstapte en naar de kubussen keek, kreeg hij spontaan de slappe lach. “Dat kan alleen jij regelen”, lachte hij. “We slapen vannacht in een fietsenhok!” Ik begrijp inmiddels wat hij bedoelde. De kubussen leken op afstand namelijk niet veel groter dan een Dixie toilet.

sterrenkubus

We meldden ons in de boerderij. De haard brandde en de bonen voor onze cappuccino werden gemalen. Na onze cappuccino haalden we de spullen uit de auto, zodat we ons konden installeren in de kubus.

Ik snap nu waarom boeren en boerinnen, net als wij sinds we in het bos wonen, altijd met regenlaarzen rondlopen. Toen we naar onze kubus liepen, bleek het pad voornamelijk uit blubber te bestaan. Het moet een bijzonder gezicht zijn geweest om onze leren schoenen en laarzen in de blubber te zien zakken.

’s Avonds aten we in een leuk restaurant in Denekamp. Na het eten liepen we samen onder de paraplu terug naar de auto. Ik wist toen zeker dat mijn fantasie over het lekker buiten zitten onder de sterrenhemel met een dekentje om ons heen, geen werkelijkheid zou worden. Van een sterrenhemel was namelijk geen sprake. We zetten ons idee om buiten te gaan zitten overboord en nestelden ons in de tweepersoons-hoogslaper. Het licht dat op de regendruppeltjes scheen zorgde ervoor dat het net sterretjes leken.

’s Morgens stond er een ontbijtmand voor de deur met (spelt)brood, croissantjes, eieren, yoghurt en lekker broodbeleg. Op de achtergrond loeiden de koeien afgewisseld met geluiden van zwoegende tractoren.

sterrenkubus

Ondanks dat onze sterrenkubus meer een regendruppel kubus leek, kunnen we je deze locatie van harte aanbevelen als je van natuur houdt, even lekker tot rust wilt komen in een landelijke omgeving én als je van heel erg bijzonder houdt. De kubussen zijn zeker klein, maar zo ingericht dat er alles in zit wat je nodig hebt. Het voelde als kamperen midden in de winter!

Meer informatie over slapen in een sterrenkubus vind je hier.

Wendy Borst

Lifecoach, businesscoach en co-founder Mindshifters.nl

Verslindt boeken, tomaten en paprika's, maakt podcasts en luistert er ook graag naar, schrijft al sinds ze weet wat woorden zijn, nieuwsgierig naar het leven. Denkt graag zelf na, leert mensen in haar praktijk en op mindshifters.nl onder andere over mindset, hoogsensitiviteit, bewust denken, wet van aantrekking, de kracht en het potentieel van je (on)bewuste brein, high sensation seekers en hoogbegaafdheid.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.