Hoe word je gelukkig?

Het is zondagmorgen, 3 december 2023. Aan een kant van de tuin zijn de bomen weer groen en kaal in plaats van wit. Aan de andere kant, de schaduwkant, zijn de bomen en struiken nog wit. Net als de grond en het grasveld.

Grappig he? Alles heeft zon- en schaduwkanten. Onze tuin, het bos, het leven en jij ook als mens.

De afgelopen dagen waren echt mijn schaduwdagen, althans zo voelde een deel ervan. Aaron (mijn vriend) en ik hebben ergens een virusje (ja, die met een C) opgepikt. Ik sloot wat later aan dan Aaron terwijl ik nog op liep te scheppen over mijn goede weerstand, want: veel buiten etc. En toen was het dinsdag ook zover. Koorts, keelpijn en spierpijn. Op de bank en in bed dus. Geen zin om te lezen of tv te kijken die eerste dagen.

Gelukkig kwam Lisa mijn dochter langs om kippensoep en andere fijne dingen te brengen en vooral zichzelf. Toen ze weg was en Aaron lange dagen op kantoor, voelde ik me af en toe echt eenzaam. En dat ken ik niet zo van mezelf. Er was ook weinig. Liggen en uitzieken.

Sinds gisteren voel ik me beter en kan mijn energie weer opbouwen. Ik had zin om lekker bij het open haardje te ontbijten en een video op te zetten. Dat is de reden dat ik dit nu schrijf, want ik wil de video graag met je delen.

Oprah Winfrey is een van mijn grootste rolmodellen. Met name doordat zij een groot aantal mensen weet te inspireren met kennis en ervaringen van haarzelf en andere mensen om te gaan voor een beter leven. I love it!

De video die ik aan het kijken ben (het is een hele serie) gaat over gelukkig zijn. Wat de ingrediënten zijn en welke niet (social media mag van je lijstje).

Ik word er blij van. Ik hoop jij ook. Ik deel ‘m hieronder samen met het boek van Arthur Brooks die samen met Oprah dit gesprek doet. Misschien een mooi kerstcadeau!

Liefs uit Beekbergen

Het boek: Het leven dat jou past
De kunst en wetenschap van een gelukkiger leven

 

Wendy Borst

Lifecoach, businesscoach en co-founder Mindshifters.nl

Verslindt boeken, tomaten en paprika's, maakt podcasts en luistert er ook graag naar, schrijft al sinds ze weet wat woorden zijn, nieuwsgierig naar het leven. Denkt graag zelf na, leert mensen in haar praktijk en op mindshifters.nl onder andere over mindset, hoogsensitiviteit, bewust denken, wet van aantrekking, de kracht en het potentieel van je (on)bewuste brein, high sensation seekers en hoogbegaafdheid.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.